Folkets Finalist er kåret

Bilpleiefirmaet Carshine kapret den åttende og siste finaleplassen i Årets Sørlandsbedrift 2016.

Publisert: Publisert:

Bernhard Roland i Carshine smiler bredt i dette arkivbildet fra 2014. Smile bredt kan han også etter Carshine sikret seg den åttende og siste finaleplassen i Årets Sørlandsbedrift 2016. Foto: Tor Mjaaland

Birkeland Bruk fikk 430 stemmer og kom dermed på en respektabel andreplass i Folkets Finalist-kåringen. Foto: Jan Terje Rottem

Denne artikkelen er over tre år gammel

KRISTIANSAND: — Så gøy! Vi har vært veldig, veldig spente og har prøvd å mobilisere det vi kunne for å se om det kunne gi noe utslag, sier produksjonssjef i Carshine, Bernhard Roland, til Fædrelandsvennen.

Carshine fikk 510 godkjente stemmer og med snaue 23 prosent av stemmene tok de dermed en klar seier i kampen om å bli Folkets Finalist.

Sosiale medier og jungeltelegraf

— Vi har i hovedsak brukt sosiale medier og jungeltelegrafen gjennom kunder og ansatte, forteller Roland.

Birkeland Bruk fikk 430 stemmer og kom dermed på en respektabel andreplass i Folkets Finalist-kåringen. Foto: Jan Terje Rottem

Nærmeste konkurrent var lyngdalsbedriften Birkeland Bruk som fikk 430 stemmer og snaue 20 prosent av stemmene.

— David mot Goliat

— De er vel 20- 25 ganger større enn oss i omsetning, og har 70 ansatte mot våre 17, så det har virkelig vært David mot Goliat, fortsetter produksjonssjefen.

Carshine og Birkeland Bruk utmerket seg i avstemmingen med over dobbelt så mange stemmer som bedriftene som kom på tredje, fjerde og femte plass.

Over 2500 stemmer

Elektroxperten kom på tredje plass med 185 stemmer, tett fulgt av Moseid Bakeri med 183 stemmer. Slakter Jens Eide kom på sjetteplass med 174 stemmer.

Totalt ble 2246 stemmer godkjent av over 2500 avgitte stemmer. De stemmene som ikke ble godkjent var dobbeltstemmer eller ble sendt før eller etter avstemmingen var i gang.

Tatt ut av konkurransen

Egenes Brannteknikk fra Flekkefjord, som tok over ledelsen søndag kveld, ble mandag morgen tatt ut av konkurransen da vi ble gjort oppmerksom på at selskapet gikk med underskudd i 2015. For at en bedrift skal godkjennes som deltaker i Årets Sørlandsbedrift må selskapet ha hovedkontor i landsdelen, positiv egenkapital og overskudd siste regnskapsår, det vil si 2015. I godkjenningen av Egenes Brannteknikk har Fædrelandsvennen beklageligvis forvekslet 2014-tallene med 2015-tallene.

Fjorårstallene for flekkefjordsbedriften ble først offentlig tilgjengelig i helga, og disse viste at Egenes Brannteknikk etter ti år med overskudd hadde et underskudd før skatt på 1,9 millioner kroner, i hovedsak grunnet økte finanskostnader, valutatap og økte innkjøpskostnader grunnet svak norsk krone.

Fædrelandsvennen beklager at dette ikke ble oppdaget før.

- Ingen døgnfluer vi skal opp mot

For Carshines del venter nå selskaper som Kristiansand Dyrepark, Palmesus og Strai Kjøkken i sluttspillet.

— Det er ikke noen døgnfluer vi skal konkurrere mot, og David mot Goliat-kamper er noe vi må bli vant med. Konkurranseinstinktet vårt skal vi i alle fall ikke tas på, avslutter produsksjonssjefen i Carshine.

Sluttspillet

Hvem som møter hvem i kvartfinalene i Årets Sørlandsbedrift 2016 vil presenteres i løpet av uka. Sluttspillet avvikles fra 18. september til 13. oktober, med kvartfinalene de to første ukene, semifinaler tredje uke og den store finalen i fjerde uke. Vinneren kåres under Næringslivsdagen 13. oktober.

Publisert: