— Ja, vi anker. Vi har tidligere betegnet dommen fra Agder lagmannsrett som en halv seier. Et stykke på vei vurderer vi den som riktig, men mener samtidig at den er feil på enkelte punkter, sier advokat Nils-Henrik Pettersson fra Schjødt i Oslo. Han var Herman Bergshavens prosessfullmektig i lagmannsrettssaken for en måned siden, den som endte med at samme Herman Bergshaven skulle bli kjøpt ut for 150 millioner kroner fra Bergshav Holding AS - i praksis av sin egen lillebror Atle Bergshaven.

Utbytter og verdier

Bak denne n'te rettssaken med medlemmer av familien Bergshaven på hver sin side i salen, lå Spania-bosatte Herman Bergshavens oppfatning av å være sultefôret på aksjeutbytte fra et lønnsomt og solid Bergshav-shippingkonsern gjennom mange år.

— Saken er av stor prinsipiell interesse, fremholder advokat Pettersson og nevner flere paragrafer fra aksjeloven.

Han legger til:

— Vi mener at Atle Bergshaven har valgt å spekulere i å bryte loven, og så har tilpasset seg når domstolen har beordret det. Slik kan det ikke være.

— Vil dere fortsatt kreve at Bergshav Holding AS skal oppløses og verdiene deles ut til aksjonærene, som jo er Atle og Herman Bergshaven?

— Det kan være en god løsning.

Ingen kommentar fra motparten

I lagmannsretten representerte advokat Dag Steinfeld fra Wikborg Rein i Bergen Bergshav Holding AS, og dermed i praksis Atle Bergshaven. Steinfeld utøver mer sparsom kommunikasjon:

— Jeg har ingen kommentar.

— Er du kjent med at motparten anker?

— Som sagt, ingen kommentar.

Så vil det vise seg om Høyesterett vil behandle denne langvarige tvisten eller ikke. Som kjent siles ankesakene fra lagmannsretten.