LINDESNES: — Vi er fornøyd med omsetningen, som ble som forventet. Resultatet ble som det ble, grunnet noen ekstraordinære utgifter som vi var klare på i forkant, sier hotellsjef Stig Ubostad ved Lindesnes Havhotell til Fædrelandsvennen.

Da 2015 var omme kunne hotellsjefen notere seg for en omsetning på 18,7 millioner kroner og et resultat før skatt på 90.000 kroner.

- Stabil økonomi

At hotellet har høyere kortsiktig gjeld enn omsetningsmidler, bekymrer ikke Ubostad.

— Nei, gjelden er til morselskapet, så i utgangspunktet har vi en stabil økonomi, forklarer han.

Sammen med broren Gaute Ubostad tok han over driften av hotellet i mai 2013 etter to konkurser på under tre år. Fra en familie som i fem generasjoner har drevet Rosfjord Strandhotell Lyngdal, hadde Ubostad-brødrene god erfaring med hotelldrift fra før.

Har du lest våre tidligere saker om Lindesnes Havhotell?

Over 16.000 gjester

— Hvordan var belegget gjennom 2015?

— Det er litt vanskelig å si, da det er variabelt hvor mange rom og leiligheter vi har til utleie. Og selv om det kan være litt tyngre på vinterstid, vil jeg karakterisere både sommeren, konferansesesongen og julebordsesongen som bra, svarer Ubostad, og legger til at hotellet hadde 16.534 overnattingsgjester i løpet av året.

De 154 enhetene hotellet består av, fordelt på 77 leiligheter med tilsvarende mange adskilte hotellrom, eies av privatpersoner eller bedrifter. Hotellet disponerer cirka 90 enheter som er tilgjengelig for kontinuerlig leie gjennom året.

- Sommer over all forventning

Selv om Lindesnes Havhotell hadde en tung start på 2016, er hotellsjef Stig Ubostad (til venstre) optimistisk for året som helhet etter en bra vår og sommer. Her sammen med bror og medeier Gaute Ubostad på et arkivbilde fra 2014. Foto: Richard Nodeland

— Hva med inneværende år? - Vi hadde en tung start, men det løsnet i april og mai, og særlig nå i sommer har det vært over all forventning. Så per i dag ser 2016 ut til å bli veldig bra likevel, svarer Ubostad.

Hotellgjestene består av en god miks av norske turister og turister hovedsakelig fra Nord-Europa.

— De fleste gjestene bor her fra en til fire netter. Trenden går på mindre og kortere ferier, noe også vi merker, forteller hotellsjefen.

Konsertarrangører

I tillegg til hotell- og restaurantdrift, har Ubostad-brødrene også prøvd seg som konsertarrangører. Noe som tydeligvis har gitt mersmak.

Forrige uke betalte rundt 1800 publikummere for å få med seg konserten med Freddy Kalas og Onsdagsbandet (som spiller onsdagskonsertene i Mandal, journ.anm.) på hotellets uteområde.

— Det startet vel i fjor med CC Cowboys-konserten vi hadde under Tall Ships-arrangementet. Årets sommerfest gikk over all forventning, og fremover kommer vi til å ha tre faste arrangementer i juli, sier Ubostad, og legger til at de også har hatt en «Country by the Sea»-kveld og Lindesnes Trekkspillklubb-konsert i juli.

— Med årets arrangementer har vi i alle fall truffet de fleste målgrupper, noe vi satser på å få til neste år også, avslutter hotellsjefen.

Lindesnes Havhotell
20152014
Inntekter18,716,0
Ord. avskrivninger0,40,0
Driftsresultat0,00,4
Resultat før skatt0,10,4
Anleggsmidler3,52,9
Omløpsmidler5,64,2
Egenkapital0,80,7
Langsiktig gjeld0,10,2
Kortsiktig gjeld8,26,2
Aksjeutbytte0,00,0
Regnskapets info.nivåKK
InntjeningKK
BetalingsevneLL
EgenkapitalandelKK
Antall ansatte
Alle regnskapstall i mill. kroner