Brødrene Gaute Ubostad og Stig Ubostad (til høyre) vil sammen med foreldrene kjøpe næringsdelen av hotellbygningene ved Lindesnes Havhotell fra Kruse Smith. Bildet er fra i sommer. Foto: Richard Nodeland

— Det stemmer, svarer daglig leder Stig Brede Ubostad ved Lindesnes Havhotell på spørsmålet om de skal overta hotellbygningene til Lindesnes Havhotell på Båly i Spangereid.

Han legger til at det er næringsdelen av hotellet som skal overtas, da de 77 leilighetene med tilsvarende mange tilstøtende hotellrom fortsatt vil eies av privatpersoner eller bedrifter som før.

Hotellet, som åpnet under navnet Båly Panorama sommeren 2010, ble opprinnelig bygd av Kruse Smith for Lunde-gruppa i Stavanger. Entreprenøren tok over det da forgjeldede selskapet etter Lunde-konkursen tidlig i 2011. ## — Aldri vår hensikt å drive hotell

Nå ser imidlertid Kruse Smiths dager som hotelleier ut til å være talte.

Jan A. Hestås Foto: Rune Øidne Reinertsen

Konsernsjef Jan A. Hestås i Kruse Smith, som presiserer at det ikke er gjort noen formell avtale om salg, forteller at det er lagt ned enkelte faste spilleregler for hvordan ting skal være ved en eventuell overtagelse av hotellbygget.— Det er ikke noen tung omstendelig prosess som skal til for å få ordnet dette, sier Hestås.

Han forteller at det aldri har vært Kruse Smiths hensikt å drive hotellet på Spangereid, men at de fikk det i fanget etter den omfattede konkursen til Lunde-gruppa i 2011. — Vil Ubostad drive det videre er vi veldig fornøyde med det. De er dyktige på det de holder på med, og vi ønsker alt vel til hotellet og alt som skal være der, sier konsernsjefen.

Les også:

— Postive tall for 2014

Og på Båly ser det også ut til å gå bra, skal vi tro hotellsjefen.

— Det ser ut til å bli positive tall for 2014. Vi er veldig godt fornøyd med julebordsesongen, og året som helhet, sier Ubostad.

— Det formelle vil ordnes i løpet av året, muligens allerede onsdag forteller Ubostad videre.

Han forteller at de har laget en drift de er godt fornøyd med.

— Konseptet fungerer bra, og vi har et godt grunnlag å drive videre på, sier han.

Les også:

Familieeid

Det er Lindesnes Havhotell AS, som nå driver hotellet, som skal kjøpe bygget. Selskapet er eid av Verket Invest, som igjen er eid av Stig Ubostad og broren Gaute Ubostad med en tredjedel hver, samt foreldrene Hilda Gerd og Arvid Ubostad med hver sin sjettedel.

Brødrene Gaute Ubostad og Stig Ubostad (til høyre) vil sammen med foreldrene kjøpe næringsdelen av hotellbygningene ved Lindesnes Havhotell fra Kruse Smith. Bildet er fra i sommer. Foto: Richard Nodeland

Ansatte viktig årsak

Ubostad fremhever de ansatte som en av de viktigste årsakene til at de nå vil overta bygget.

— Det å kunne flytte personale mellom hotellene på Båly og Rosfjord er nødvendig for at hotellet skal være drivverdig. Og det er et bra personale som er bakgrunnen for at vi nå kan gjøre dette, sier den daglige lederen.

- Kommer til å gjøre noe

Fremtidige planer for hotellbygget vil han ikke ut med foreløpig.

— Noe kommer vi til å gjøre, men det vil jeg ikke si noe om nå, forteller Ubostad.

— Samarbeidet med leilighetseierne er kjempebra, kommunen er en god samarbeidspartner og lokale bedrifter er kjempepositive. Gjestene er først og fremst det viktigste, så derfor mener vi at vi har et godt grunnlag å drive videre på.