— Nikkelverket har et begrenset areal, så når muligheten dukket opp for å kjøpe naboeiendommen, var det naturlig å gå inn i en dialog, sier administrerende direktør i Glencore Nikkelverk, Øivind Stenstad, til Fædrelandsvennen.

Etter vedtak i styret og med generalforsamlingens godkjennelse den 5. mars gikk oppkjøpet av eiendomsselskapet Herman Hansen Eiendom AS gjennom.

Ifølge Asbjørn Hansen, selger av eiendomsselskapet, overtok Nikkelverket lokalene allerede 1. januar.

- Én kommentar

Hansen har kun én kommentar å gi angående salget:

— Vi er godt fornøyde med handelen. Det er alt jeg har å si.

Kjøpesummen

Det bekreftes for øvrig av Stenstad, som på spørsmål om hva kjøpesummen var, svarer følgende:

— Det kan jeg ikke kommentere, men i og med at det har blitt foretatt en transaksjon, er både kjøper og selger fornøyde, sier administrerende for nikkelverket.

Herman Hansen Mek. Verksted ble først etablert som mekanisk verksted i 1897. I 2012 ble selskapet kjøpt opp av daværende Aker Solutions, som en av sistnevntes viktigste samarbeidspartnere. Nå har Glencore Nikkelverk overtatt naboeiendommen med lokaler. Foto: Arkivfoto

Årsregnskapet for 2014 verdsetter imidlertid eiendelene i Herman Hansen Eiendom AS til 16,9 millioner kroner, hvorav 'tomter, bygninger og innredning' utgjorde 15,5 millioner kroner.

I styrets årsberetning for 2014 står det også å lese at det etter regnskapsårets utgang er inngått avtale om salg av samtlige aksjer i selskapet.

'Selskapets leieavtale med MH Wirth AS opphørte pr 31.12.2014, og ny eier overtar selskapets eiendommer til egen disposisjon.'

Bedrer trafikksikkerheten

På kort sikt vil den nyinnkjøpte eiendommen, som ligger midt mellom Hennig Olsen Is og Nikkelverket, bedre trafikksikkerheten ved at den nåværende parkeringsplassen flyttes til utsiden av produksjonsanlegget og kjøremønsteret for tungtrafikken endres.

— På lengre sikt kan tilleggsarealet brukes ved en ombygging og utvidelse av nikkelverket, forteller Stenstad, som ikke har noen konkrete planer å berette om pr i dag.

Glencore Nikkelverk. Foto: Reidar Kollstad

Nye prosessanlegg

— Hva vil den nåværende parkeringsplassen bli brukt til?

— Den kan eksempelvis frigjøres til nye prosessanlegg, deriblant den nye kobberprosessen vi jobber med. Men ingenting er bestemt så langt, sier Stenstad.