AGDER: Det var hendelsen som skjedde klokka halv tre natt til onsdag i de mørkeste skogene i Marnardal Stormberg-gründer Steinar J. Olsen husker best fra sin 264 kilometer lange gåtur på tvers av Sørlandet.

Alene uten dekning i skogen

— Jeg var helt alene, langt inne i skogen og var uten mobildekning. Jeg hadde gått i tretten timer og var gåen i både bein og hode da jeg plutselig møtte på en elg som gikk mot meg. Den stoppet cirka 20 meter fra meg. Jeg trodde jeg var trøtt i beina, men da den begynte å gå nærmere fikk jeg fart på meg. Heldigvis stoppet den igjen og forsvant, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

Sandaler på jobb

Det er episoden han husker best, nesten ett døgn etter at turen ble avsluttet. Klokka 00.16 natt til søndag nådde han kommunegrensa til Risør etter å ha gått fra Lilledrange i Flekkefjord. Småpene 264,86 kilometer lengre vest.

— Hvordan er beina nå?

— De er hovne og fulle av blemmer. Jeg kommer nok til å stille i sandaler på kontoret i morgen, humrer Stormberg-gründeren.

Angrer ikke på veddemål

Han angrer ikke på turen han måtte legge ut på etter å ha inngått et veddemål om å vinne Fædrelandsvennens Sørlandsbedrift-konkurranse i vinter.

— Det har vært en flott tur med mening, takket være de over hundre turvennene som stilte opp. Det har jeg satt veldig pris på og det har gitt meg mulighet til å snakke om ting jeg brenner for og gitt oppmerksomhet til saker jeg synes er viktige, sier han.

Mye medieoppmerksomhet

For med turvenner som Høyre-leder Erna Solberg, bedrageridømte Torgeir Stensrud og en drøss med ordførere har Olsen fått mye medieoppmerksomhet rundt stuntet sitt.

I tillegg har hans følgere i sosiale medier kunnet stemme fram tre frivillige organisasjoner som skal få penger som genereres på turen. Den avstemningen skulle avsluttes når Olsen nådde Risør.

— Derfor har det heller aldri vært aktuelt å gi seg. Det er mange som har engasjert seg og da kunne jeg ikke skuffe de. Jeg måtte bestemme meg for å ikke kjenne etter på gnagsårene. Det hjalp, sier han.

15 timer siste dag

Til tross for at han allerede fredag kom ut av telling på antall gnagsår, kom Olsen fram til Risør etter å ha brukt 15 timer bare søndag.

— Jeg har aldri vært så glad for å se et kommuneskilt noen gang, sier Olsen før han avslutter:

— Det blir nok en stund til neste langtur.