KRISTIANSAND: — Jeg har mottatt en oppsigelse. Jeg har bestridt denne, men ber om forståelse for at jeg ikke kan gi noe intervju i denne situasjonen, sier daglig leder Arvid Solheim i Mercy Ships.

Han henviser til sin advokat Solveig Løhaugen i Wangensteen og Wigemyr for kommentarer rundt oppsigelsen.

— Det stemmer at min klient Solheim har mottatt en oppsigelse av arbeidsforholdet. Jeg har gått gjennom oppsigelsen og begrunnelsen vi har fått for den. Det er både Arvid Solheims og min vurdering at oppsigelsen ikke er saklig begrunnet i forhold til arbeidsmiljølovens regler.

— Hva gjør dere nå?

— Vi har bestridt oppsigelsen skriftlig. I tillegg har vi bedt om forhandlinger med motparten, slik loven gir anledning til, sier Løhaugen.

— Hvordan går forhandlingene?

— Foreløpig er det ingen fremdrift. Motparten har ikke besvart henvendelsen om forhandlinger, som om denne retten er hjemlet i loven, sier Løhaugen

Advokat Ståle Myhre representerer Mercy Ships, og bekrefter at de har mottatt henvendelse om forhandlinger.— Den kom til mitt kontor 16. mai, men jeg har vært bortreist og kom først tilbake på kontoret onsdag denne uken. Derfor har jeg ikke rukket å svare ennå, men de skal få svar, sier Myhre.

Han reagerer på at Løhaugen forsøker å fremstille det som om han er sen til å respondere.

— Hvis man først skal gjøre et poeng ut av at det tar tid å få svar, vil jeg bare understreke at Solheim mottok brevet om oppsigelse 24. april. Det har altså tatt dem 22 dager å svare på vår henvendelse, påpeker Myhre.

Nestleder Lars Karl Hult i Mercy Ships-styret vil ikke uttale seg om årsaken til oppsigelsen.

Han sier imidlertid at det har vært avholdt et drøftingsmøte, og legger til at det selvsagt skal bli et forhandlingsmøte med den daglige lederen etter hvert.