KRISTIANSAND: Det fjerde medlemmet som forlot styremøtet, Trygve Holtskog, har trukket seg fra vervet.

— Jeg ga muntlig beskjed til styreleder da vi fire forlot styremøtet at jeg trakk meg som styremedlem. Jeg ga klar beskjed om at jeg ikke ønsker å være en del av en stiftelse hvor styrearbeidet drives på denne måten, sier Holtskog.

Han ønsker ikke å utdype saken ytterligere. Men styremøtet han refererer til ble avholdt 24. mars i år. På dette møtet diskuterte styret i Mercy Ships Norge hvordan daglig leder Arvid Solheim utførte jobben sin. Styret var delt i sine oppfatninger, og i en diskusjon reiste fire av de ni styremedlemmene seg og gikk fra møtet. Disse fire var Truls Berntsen, Øyvind Lindseth, Bjørn Pettersen og Trygve Holtskog.

- De trakk seg

Fædrelandsvennen er kjent med at staben i Mercy Ships ble muntlig informert i slutten av april om at disse fire herved hadde forlatt sine verv i styret. Det var styremedlem Helga Tofte Kjøstvedt, som på vegne av styret informerte de ansatte i staben om dette. Hun gjorde det samtidig klart at styret heretter besto av bare fem personer.Det bekrefter også Lars Karl Hult, nestleder i styret, overfor Fædrelandsvennen.

— Dagens styre består av personer som kjenner Mercy Ships' virksomhet godt. Herunder også personer som har arbeidet om bord på skipet i kortere og lengre perioder. Disse er: Erling Natvig (styreleder), Lars Karl Hult (nestleder), Solfrid Quist Natvig, Helga Tofte Kjøstvedt og Don Stephens (grunnlegger av Mercy Ships), sier Hult, som uttaler seg på vegne av styreleder.

— De fire trakk seg da de forlot møtet. De gjorde det helt klart at de var uenige med flertallet av styret i en spesiell sak, og ga muntlig beskjed om at de trakk seg da de forlot møtet. Da er de formelt ute, noe vi også har konferert med vår advokat, sier Hult.

Føler seg skvist ut

Men i Brønnøysundregistrene står det fortsatt registrert ni styremedlemmer i Mercy Ships. Og Truls Berntsen, Øyvind Lindseth og Bjørn Pettersen er helt uenige i at de har trukket seg fra sine styreverv.

— Vi er fortsatt i styret. Det var aldri vår mening å forlate styrevervene, selv om vi valgte å forlate dette ene møtet etter en lei diskusjon, som endte med en konklusjon vi var helt uenige i, sier Truls Berntsen.Han fikk beskjed per e-post av nestleder Hult om at han ikke lenger satt i styret.

— Jeg fikk høre at det skulle være styremøte 17. april, og sendte derfor en e-post til Lars Karl og spurte hvor innkallingen ble av. Da fikk jeg beskjed per e-post om at jeg ikke lenger satt i styret, forklarer Berntsen.

Kontaktet advokat

Også Øyvind Lindseth reagerer. — Jeg har aldri sendt inn noen meddelelse til stiftelsestilsynet om at jeg trekker meg fra styret, og det må man. Slik jeg ser det, er jeg fortsatt styremedlem, sier Lindseth.Sistemann, Bjørn Pettersen, oppgir til Fædrelandsvennen athar meldt ønske om å trekke seg. Men han sitter fortsatt i styret fordi detikke meldt formelt riktig.

Nå har de tre styremedlemmene kontaktet advokat Leif Oscar Olsen for å håndtere deres sak overfor resten av styret i stiftelsen. Olsen ønsker ikke uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.