KRISTIANSAND: Regien var stram og begynte allerede utenfor Sør Arena. Der stod et par knallgulkledde karer og viftet gjestene inn med røde bordtennisracketer, som om de var små Cessna-er på vei til hangaren.

Inne i møterommet fyltes det opp. Reiselivsbransjen var sterkt representert, anført av Edith Øslebø med Evy Ann Hummervoll ved sin høyre side. Forretningsadvokat Lars Hoven stilte selvsagt. Han er med på det meste. Mercedes-forhandler Morten Moe og headhunter Andreas Aase var der. Apple-selger Palmesus-sjef Jesper Elias Krumm også. Noen Aker Solutions-folk hadde muligens forvillet seg ned fra etasjene over – eller reiser de bare mye? En del dresskledde herrer holdt seg diskret i bakgrunnen. Og så har det ikke vært så mange oppspilte pressefolk på Sør Arena siden Start holdt på å gå konk i september 2008.

Nedtelling

Pål Gravdahl fra Fundament Kommunikasjon satt der avbalansert inntil nedtellingsklokken viste to minutter to go . Så ønsket han velkommen og introduserte en fem minutters film om Flynonstop, naturlig nok preget av gründer Espen Hennig-Olsen. Den begynte med at ei lita jente stod foran Kilden og spiste Kroneis Jordbær, før kameraet sveipet 90 grader opp, og – surprise – der raste Flynonstops rikt dekorerte Embraer-maskin av gårde over himmelen, på vei mot én av åtte europeiske destinasjoner.

Da filmminuttene ebbet ut til lyden av waldhorndominert, symfonisk musikk, kom fire genser— og én dresskledd mannfolk marsjerende inn og satte seg ved æresbordet. De fire, anført av markedsdirektør Espen Hennig-Olsen, utgjør 80 prosent av Flynonstops foreløpige bemanning. Femtemann var lufthavnsjef Thomas Langeland, noe preget av stundens alvor.

Eier Espen Hennig-Olsen var i slag. Entusiasmen var smittende, folk glade. Mennesker, fly, destinasjoner, rutetider, setestørrelse, Ipad om bord, betalings- og innsjekkingsløsninger, samt ikke minst priser, ble presentert.

Lekre småretter

Så kom turen til Trond Moi. Kokken som også er med på det meste og foretrekker sixpence på hodet, skal bruke vinteren til å komponere flymat. Her blir det ikke noe Sweet or salt -møl, som på KLM. Nei, egg fra Iveland, poteter fra Søgne og andre kortreiste råvarer skal konverteres til lekre småretter, inspirert av neste destinasjon. Går turen til Berlin, vanker det Bratwurst mit Sauekraut und Senf.

Så, om ikke folk var happy fra før, ble evenementet avsluttet med smaksprøver på den samme Moi-maten. Og det skal sies: Du verden så godt det var. Og rikelig, kort tid etter lunsj.

Det var i grunnen veldig greit, alt sammen.