KRISTIANSAND: — Vi skal ta opp kampen med Torp, sier Espen Hennig-Olsen (56), som står bak det nye flyselskapet Fly Nonstop.

Det betyr at SAS, Widerøe, Norwegian og KLM får konkurranse av et nytt flyselskap på Sørlandets ledende flyplass. Fly Nonstop starter flyvninger fra Kjevik allerede neste vår, og flyr til europeiske storbyer som London, Nice, Berlin, Paris, Parma, Palma (Mallorca), Barcelona og Dubrovnik. Flyet, som blir i fargene lilla og hvit, har kapasitet til 100 passasjerer.

— Det blir en tøff kamp, men vi har virkelig tro på dette. Vi håper på minimum 50.000 passasjerer tur-retur med oss, fra Flekkefjord i vest til Risør i øst, sier Hennig-Olsen.

Lover gode priser

Han forklarer selskapets navn på følgende måte:

— Vi skal fly nonstop til de største byene i Europa, det betyr ingen mellomlandinger. Vi blir en direkte forbindelse til resten av kontinentet fra Kristiansand.

Selskapet innfører to prisklasser, den laveste billetprisen tur-retur blir på 1789 kroner til Berlin, mens makspris blir på 4998 kroner.

— Vi lover å ha gode og fornuftige priser, påpeker Hennig-Olsen.

Mat fra Trond Moi

Hennig-Olsen har ustyrt hvert eneste flysete med Ipad. I tillegg har han fått med seg Trond Moi på laget, som skal lage menyen til maten som serveres på flyet.

— Ja, flymat har jo ikke så veldig godt rykte, men jeg skal virkelig gjøre mitt ytterste for at det skal bli en god opplevelse - og jeg har også latt meg inspirere av destinasjonene. På flyet til Palma i Italia, da tror jeg det vil smake med en Foccacia-skive på vei dit, og til Barcelona planlegger jeg å prøve meg på en god Tortillas - og chorizosak, forklarer Moi.

Ifølge Espen Hennig-Olsen kom ideen til flyselskapet opp etter alle presseoppslagene om misnøyen over flytilbudet i regionen.

— Vi så at mange var misfornøyde med tilbudet, det var vi selv. Og vi har virkelig tatt høyde for hvilke destinasjoner som er mest populære, sier Hennig-Olsen.

Se pressekonferansen her.

Hennig-Olsen blir eier og markedsdirektør i selskapet, mens Daniel Lundberg er administrerende direktør. Salgssjef er Christer Paulsen, Jarle Jessen blir inntektssjef, mens Nina Bråthen-Nordland blir administrasjonssekretær.

Frir til fotballfrelste

Selskapet har også en gladnyhet til alle fotballfrelste: De planlegger å legge opp direkteruter til utvalgte fotballkamper i Europa.

— Vi planlegger skreddersydde temareiser, innen sport, kultur og kulinariske opplevelser, sier Christer Paulsen, salgssjef i det nye flyselskapet.

Allerede klokken 13.00 legger selskapet billetter ut for salg. SAS, Widerøe, Norwegian og KLM får dermed konkurranse av et nytt flyselskap på Sørlandets ledende flyplass.

Det blir et fly av typen Embraer 190, fra Flynonstops, som som skal fly fra Kjevik. Flyet er et vanlig syn på Kjevik i dag, det er nemlig en slik regionaljet KLM flyr to runder Kristiansand - Amsterdam med hver dag.

Espen Hennig-Olsen ble enig med brødrene Paal (59) og Martin (48) om å overdra sin tredel av aksjene i Hennig-Olsen i fjor. Samtidig som det skjedde, sluttet han som marketingdirektør i Hennig-Olsen Is AS. Ut fra 2011-regnskapet til Espen Hennig-Olsens holdingselskap, Tamburin Invest AS, ser det ut til at han fikk 54,7 millioner kroner for posten.