KRISTIANSAND: Espen Hennig-Olsen står bak Sørlandets eget flyselskap. Selskapet skal hete Fly Nonstop, og fly til åtte destinasjoner i Europa.

Flyselskapet skal ha base i Kristiansand, og fly til London, Paris, Barcelona, Palma, Nice, Parma, Berlin og Dubrovnik.

Første avgang blir 25. april 2013. — Var det ikke en flott film? sier Espen Hennig-Olsen, etter at introduksjonsfilmen er vist.

— Dette kommer til å bli en tøff kamp, det er jeg sikker på. Men det blir fantastisk, sier han.

I forbindelse med oppstarten av det nye flyselskapet på Kjevik var det i dag klokken 12.00 pressekonferanse på Sør Arena.

Ny flytype

Embraer 190 er flytypen. Flyet er helt nytt, designet og bygget i Brasil og USA.Trond Moi fra Bølgen&Moi står bak flymaten, med retter spesialtilpasset hver enkelt destinasjon. Flyselskapet vil også stå for hotell-booking og bilutleie.

— Jeg er litt sånn flyfrik. Vi så at folk ikke var fornøyde med Kjevik, først og fremst siden det bare var to direkteavganger ut av landet, til Amsterdam og København. Vi synes også dette var litt pinlig. Vi har analysert markedet godt, og det er en fin økning på Kjevik. Direktefly avgjør feriemålet for sørlendinger, og det tar vi høyde for, sier Hennig-Olsen.

— Vi skal ta opp kampen med Torp, sier han.

I teamet i selskapet er blant andre:

Administrerende direktør - Daniel Lundberg

Salgssjef - Christer Paulsen

Pricing manager - Jarle Jessen

Flyr fra Kjevik

— Vi har basen i Kristiansand, og vi skal fly til åtte storbyer i Europa. Vår visjon er følgende: Vi skal fly direkte, vi er regionale, og vil etter hvert se på nye steder å fly fra. Men nå er det Kjevik vi flyr fra.

— Prisene skal være ærlige og gode, sier Hennig-Olsen.

— Vi er veldig fornøyde med å komme i mål. Det har tatt mye krefter, men vi er fornøyde. Det bor 300 000 mennesker i dette området, fra Flekkefjord til Risør. Vi håper på minimun 50 000 passasjerer tur/retur med oss, og vi satser hovedsaklig på feriemarkedet.

I London flyr selskapet til London City, flyplassen midt i sentrum.

— Vi er de eneste som flyr hit i Norge, sier Hennig-Olsen.

Flysjefen skryter blant annet av destinasjonen Parma i Toscana.

— Dette er en super destinasjon for folk som er glade i Italia og Middelhavet.

Prisnivå

Daniel Lundberg, Adm. dir, tar ordet for å prate om prisnivået.

Svensken sier at arbeidet har foregått i et år.

— Det har vært vanskelig å holde tyst om prosjektet. Det er gøy å stå her i dag. Vi ønsker at alt skal være veldig enkelt. Vi har to prisklasser; Best pris og Flex pris. Den laveste prisen vi har er 1798 kroner tur/retur. Da inngår alle skatter og avgifter.

— Maksprisen er i overkant av 4000 kroner, sier han.

— Til London flyr vi fem ganger i uken fra våren, og tre ganger om sommeren, så fem ganger i uken til høsten igjen.

— Vi har laget bookingsystemet så enkelt som mulig. Vi skal ta i bruk all teknologi som finnes for å gjøre det smidig. Du kan gjøre din booking på smarttelefoner og tablets.

Selskapet har arbeidet med analyser i seks måneder.

— Vi har bestilt en ny flytype. Embraer 190 har mange fordeler, blant annet er drivstoffkostnaden 30 prosent høyere for eldre flytyper.

Kontorer i Markens

— Vi skal ut i verden, vi skal ta sørlendinger raskest ut til de åtte destinasjonene. Vi skal lage pakketurer som fotballreiser, og kulturreiser til Sør-Europa. Vi skal tilby en uforglemmelig reise, og hjelpe sørlendinger ut av landet, sier Christer Paulsen.

— Vi skal ha splitter nye kontorer i Markens gate, der vi sansynligvis flytter inn om en ukes tid, sier han.

Pressekonferanse

Sørlandske interesser står bak et nytt flyselskap som snart starter med flyvninger på Kjevik. Selskapet skal ha et internasjonalt rutenett, og i løpet av første halvår i 2013 blir det flyvninger til europeiske storbyer som London, Barcelona og Nice.

I forbindelse med dette er det kalt inn til en pressekonferanse på Sør Arena klokken 12.00 i dag. Fædrelandsvennen sender pressekonferansen live.I en pressemelding skriver selskapet at de vil presentere investorer, eiere og ledelse av det nye selskapet. Det vil også bli presentasjon av fly, destinasjoner, rutetider, konsepter og samarbeidspartnere.

Booking av reiser vil være klart fra og med klokken 13.00 tirsdag.