— Tanken på å starte noe sammen hadde ligget der lenge. Jeg ledet MHWirth-avdelingen som Geir (Mykland, red.anm.) jobbet i, og da han kom til meg og sa opp, gikk det bare to-tre dager før jeg gjorde det samme. Vi hadde jo ikke noe å gjøre! forteller Trond Ove Nygård.

Det ble starten på G.T Automasjon & Elektro Service AS, som nå har ni ansatte og kanskje skal bli flere snart.

Seks av de ni har enten sagt opp selv fra MHWirth, eller har mistet jobbene sine der.

Riktignok ble firmaet etablert i desember 2014, men i nærmere ett år ble det drevet på sparebluss, og delvis på kveldstid. Så, fra august i fjor, økte aktivitetsnivået.

- 40 mill, he-he!

— Geir og Torje C. Jørgensen-Hofstøl hadde etablert selskapet med 30.000 kroner i aksjekapital. Da jeg slo følge med dem, kjøpte jeg også en tredel av aksjene, forteller Nygård.

— Det ble vel dyrt?

— Skriv at det kostet 40 millioner kroner! skoggerler Trond Ove Nygård, etter en kjapp konsultasjon med de andre som møter Fædrelandsvennen.

I tillegg til Geir Mykland og Torje C. Jørgensen-Hofstøl, er det Atle Jørgensen. Møtet finner sted i utpreget kostnadseffektive lokaler mellom Grimstad sentrum og Fevik. Der er basen, men som herrene bemerker:

— Med internett og e-post er det ikke så viktig hvor vi sitter.

La det ellers være nevnt at mens Trond Ove Nygård er vaskekte venndøl, er de andre austegder.

Elektrikere

Elektrikerstanden er sterkt representert blant de ansatte i G.T Automasjon & Elektro Service AS. I tillegg til fagbrev, har de samlet variert erfaring fra automasjon og styringssystemer, grensende mot roboter. Og selv om erfaringen i stor grad stammer fra MHWirth, understrekes det at den er bransjeuavhengig. Torje C. Jørgensen-Hofstøl ble for øvrig godt kjent med MHWirth-boreutstyr da han jobbet på North Atlantic Drillings boreplattformer.

— Hva tilbyr dere av tjenester?

— Å, vi deler det opp i tre. For det første er det ordinære elektrikertjenester til private og industrien. Det trengs alltid, så det ruller og går. For det andre er det å levere elektroniske styringssystemer til produksjonsmaskiner - for eksempel til et blikkenslagerfirma vi nettopp hjalp til å effektivisere arbeidet. Og for det tredje er det konsulenttjenester. Når folk ikke helt vet hva de trenger, hjelper vi dem med å finne ut av det, forklarer Nygård.

Samarbeider

— Har dere kunder i industrien?

— Vi samarbeider med større aktører, ja. Det er både kortsiktige konsulentoppdrag og mer langsiktig samarbeid. På sikt krysser vi kanskje spor med MHWirth igjen også, antydes det fra de fire.

Lifecycle Engineering heter MHWirth-avdelingen elektrogründerne jobbet i.

— Det var en kjempespennende, lang opptur som ga oss erfaringer vi ikke ville ha vært foruten. Men da den tok slutt, var det slutt på moroa også. I ettertid er det litt trist å se en så flott gründerbedrift bli forvandlet til et topptungt og -styrt, byråkratisk selskap, sukker kvartetten.