Livet på toppen er en intervjuserie om toppledere som står på trykk i Aftenpostens Økonomi & Karrièremagasin hver søndag. Les flere intervjuer under.

— Det endte med at du gikk både lettet og litt overrasket ut etter det allmøtet for snart tre år siden?

— Ja, og det ble en viktig læring for meg. Til min lettelse hadde organisasjonen sett at dette kom, og at det var behov for det. Kompetente medarbeider ser ting like godt som deg selv. Jeg hadde gjort alle slags analyser og resonnert meg frem til hva som måtte til for å lykkes. Det å gå ut med et slikt budskap og så få tilslutning og forståelse for det, er kjempeviktig for meg som leder.

- Var det at du ga så tydelige meldinger viktig for utfallet?

— Når man har gode begrunnelser og er klar i sin tale så blir det utrolig verdsatt. Det er med på å skape trygghet. Store endringer lar seg gjennomføre så lenge man har gode prosesser med tillitsvalgte og ansatte.

- Legger du vekt på åpenhet?

— Jeg legger vekt på å kunne være meg selv, og jeg tror jeg er en ganske åpen leder. Jeg har sterk tro på å dele så mye informasjon som mulig. Det har jeg alltid gjort og det er aldri blitt misbrukt.

- Er det en del av din ledelsesstrategi å sitte i åpent landskap fremfor å ha eget kontor?

— Det gjør at terskelen for at folk tar kontakt blir lavere. Jeg synes det blir mer dynamikk av det og inviterer til feedback.

- Betyr det at du ikke er redd for kritikk?

— Hvis du bare får høre det folk tror du vil høre, og du samtidig er superfornøyd med deg selv, da går det fort nedover. Motkreftene er viktig å ha med seg i lederskapet. Det bidrar til at du senker skuldrene. Som leder skal jeg ikke være best i alt og kunne alt, men god på å spille på forskjellige ressurser. Jeg er litt som en fotballtrener, en som ikke så ofte skal ut og spille selv, men sette sammen det laget som til enhver tid er best. Å oppnå resultater gjennom andre, det er det som er ledelse.

- I mange år var du leder i ulike avdelinger i Storebrand før du ble konsernsjef. Er det stor forskjell å være toppleder?

— Egentlig ikke. Men jeg oppdaget at jeg som toppleder forventes å ha en mening om alt, og blir lyttet til på en annen måte. Jeg ble mer synlig. Det merkes på en annen måte når jeg kommer inn i et møte. Som toppleder har du ingen steder å gjemme deg lenger.

- Er det ensomt å sitte på toppen?

— Bare i enkelte sammenhenger. Jeg har alltid vært en lagspiller, men visse ting må jeg finne ut av selv. Som å velge mine nærmeste og hvordan virksomheten beste skal organiseres fremover. Da jeg tok over ble det nyttig å ha to erfarne og kloke mentorer.

- Hva lærte du av dem?

— De utfordret meg på flere områder. Jeg er en analytisk person som har tro på at man kan regne seg frem til et svar. Jeg lener meg på det logiske. De fikk meg til å se at man ikke bare kan appellere til hjernen, men også må appellere til hjertet. for å nå ut med et budskap. Det nytter ikke at noe bare er smart rent økonomisk eller rent logisk sett. Det må være mer enn tørre tall.

- Hvor viktig er det ha et godt team rundt seg som leder?

— For meg er det avgjørende og jeg brukte mye tid på å sette sammen et godt team. For å bli best mulig hadde vi lenge to psykologer som fulgte oss tett. Vi øvde på å skjønne hverandre bedre, på å tørre utfordre hverandre og file litt kanter hos oss selv. Skal du bli god må du øve på det.

- Hva gjør du for å hente deg inn?

— Folk snakker om påfyll av alle slag. De går i skogen, drar på hytta eller går Birken. Man snakker om å bruke seg på jobb og lade på andre arenaer. Jeg liker også å gå i skogen, men trenger det ikke for å lade opp. Det gjør jeg like mye på jobb som utenfor. Jeg er fra en gruvefamilie. De var slitne når de kom fra jobb. Det er ingen grunn til at jeg skal være det.

- Når ser du familien?

— Å være leder er ikke uforenlig med å ha familieliv. Kona er leder selv. Vi har tre barn og er gode til å planlegge. Jeg tar meg av morgenrutinene og er sjelden på jobb før 8.30. Det er riktignok ikke ofte jeg er hjemme til middag på ukedagene, men lørdagen er hellig for meg. Så drar det seg gjerne til med litt jobb utover søndagen igjen.

Hver søndag kan du lese om lederes utfordringer og suksesser. Her er noen av de foregående intervjuene i serien "Livet på toppen" og en rekke av ledernes tips.

Du kan også få varsel om nye intervjuer i serien, klikk på boksen "Livet på toppen" som ligger under de tidligere intervjuene helt nederst på siden.