Livet på toppen er en intervjuserie om toppledere som står på trykk i Aftenpostens Økonomi & Karrièremagasin hver søndag. Les flere intervjuer under.

— På hvilken måte har foreningen forandret seg med deg som generalsekretær?

— Vi har markert oss mer – blitt mer synlige og aktive i den rettspolitiske debatten. Vi har innført Advokatfagdager og Årstalen. For meg som leder er det en måte å sette dagsorden på. Årstalen fokuserer på områder der vi mener praksis og regler bør endres, for eksempel har vi tatt opp bruken av glattceller og lengden på straffer.

- Er advokatstanden en vanskelig yrkesgruppe å være leder for?

— Mange tror Advokatforeningen er en veldig konservativ organisasjon. Det er den ikke. Men den har ressurssterke medlemmer som mener mye og som er vant til å ta til orde. Da jeg ble generalsekretær, ventet jeg å møte mye motstand på ting jeg ville forandre. I all hovedsak viste det seg at de fleste var innstilt på endring.

- Så de har ikke gitt deg mange søvnløse netter?

— Det har jo ikke vært smult farvann hele veien. Jeg får enkelte kritiske e-poster, men det må jeg tåle. Første gang ble jeg riktignok litt betuttet. Men kritikk er en måte å komme videre på, det får deg til å tenke deg om. Er du en hårsår type, passer du ikke til å jobbe i en slik organisasjon.

- Hva slags lederstil har du?

— Jeg legger vekt på å være inkluderende og ønsker å la folk slippe til. Det er viktig at motforestillinger også kommer frem før man treffer en beslutning. Som leder mener jeg man også skal stole på magefølelsen fordi den er resultat av at man har lang erfaring på et område. Det mest ålreite for meg er å se når medarbeiderne blomstrer, takler ting og utvikler seg.

- Hvordan får du til det?

— Jeg er opptatt av at vi ikke skal være en hierarkisk organisasjon, men ha en ganske flat struktur. Dessuten legger jeg vekt på å være tydelig, ha klare mål med hvor vi skal både på kort og lang sikt. Jeg må si at jeg også synes humør er ganske viktig. At man ler i hverdagen og klarer se det komiske i alle livets fasetter. Bare det at folk er blide og hilser betyr mye.

- På hvilken måte er du feminist?

— Jeg er opptatt av likestillingsspørsmål og spesielt at kvinner skal opp og frem i arbeidslivet. Feminist er blitt et ord med negativ klang for mange, men jeg synes det er viktig at kvinner tør si at de er feminister. Det er begredelig at vi ikke har flere kvinner på topp i næringslivet og at det er så få kvinnelige partnere i advokatfirmaene.

- Hva tror du er grunnen?

— Mitt inntrykk er at det er litt backlash for likestillingen i hjemmet nå. Jeg mener jenter bør dele permisjonen likt med gutta. Det er en bra begynnelse på likestilling på hjemmebane. Velger du å gå hjemme lenge, er det en del sjanser du mister, og det blir vanskeligere å gjøre karrière. Forøvrig viser forskning at kvinnelige ledere er mer likestilte hjemme.

- Har du selv hatt et godt forbilde i moren din, jusprofessor Lucy Smith?

— Ja hun var et viktig forbilde. Hun jobbet alltid mye og uttrykte stor glede ved det.

- Var det hun og faren din, som også var jusprofessor, som fikk deg til å studere jus?

— Nei, det er vel heller mangel på fantasi fra min side. Men de påvirket meg nok på den måten at jeg så at det lå mange muligheter i det og at det var morsomt.

- Bestemte du deg tidlig for å bli leder?

— Nei, jeg har egentlig aldri hatt noen konkret formening om hva jeg ville bli da jeg ble stor. Ting har dukket opp litt tilfeldig. Jeg har hatt som en hovedregel å si ja når jeg er blitt spurt. Det er sånn du får erfaring, ved å kaste deg uti det.

- Hvordan får du det til å henge sammen med både lederjobb og familie?

— Ved å prioritere og ved at mannen min og jeg deler på oppgavene. For meg har ikke ambisjonen strukket seg lenger enn til å satse på jobben og satse på familien. For å lykkes med det kan man ikke ha mye sosial omgang eller egentid. Jeg har ikke hatt noe perfekt hjem og drar aldri på jenteturer uten barn. Til tider har det vært ganske krevende, men det må man bare godta i en viss periode av livet.

Hver søndag kan du lese om lederes utfordringer og suksesser. Her er noen av de foregående intervjuene i serien "Livet på toppen" og en rekke av ledernes tips.

Du kan også få varsel om nye intervjuer i serien, klikk på boksen "Livet på toppen" som ligger under de tidligere intervjuene helt nederst på siden.