Fem år etter at den to sørlandsbosatte drammenseren Roger Hagel Sørli sammen med Sture Bodahl-Pilegård overtok styringen av Hovden alpinsenter, har eiergruppen investert rundt 30 millioner kroner og tatt kontroll på mer og mer av næringskjeden. Nå røper de nye planer.

— Vi jakter alpefølelsen, sier Sørli mens han og forretningspartneren og barndomskompisen Bodahl-Pilegård sitter i sola på Hovden Alpin Lodge. De er akkurat ferdig med et par timers skikjøring og har spist lunsj i egen restaurant. Nå forteller de om sine først fem år på Hovden, og sier noe om hvordan de neste ti kan bli om alt går etter planen.

Restaurant på toppen

— Vi håper å få til en ny «minilodge» på toppen av skisenteret. Vi vil gjerne ha en liten restaurant på 150 kvadratmeter og med en stor terrasse. Får vi kommunen med på regulering og skjenkebevilling, så kan vi få alpefølelsen der, sier Sørli. Duoen håper også det blir et populært stoppested for langrennsfolket.

Sånn ser det ut på Hovden nå:

Men å komme seg til toppen kan bli enda raskere enn før, om man ikke vil gå for egen maskin.

— Vi har sett på en stolheis til åtte personer. Det er en investering på 40 millioner kroner og vi håper å få det til i løpet av noen få år. Da vil vi være rustet til å ta imot mange flere, og vil unngå kø selv med en kraftig økning i besøket, sier Bodahl-Pilegård.

I forbindelse med hytteutbygging bak Hovden Alpinlodge vil de også etablere et romersk bad. Halvpartene av rundt 100 enheter skal gå til utleie, slik at lodgen blir et leilighetshotell som har åpent hele året.

I den forbindelse skal de også bygge en klatrepark.

Les også:

Kjøper mer og mer

Roger Hagel Sørli er hovedaksjonær i Form Invest Hovden som overtok på Hovden for fem år siden. Etter det har de investert cirka 30 millioner kroner og betalt ned 30 millioner i gjeld. Det er en bevisst strategi å ta hånd om større del av næringskjeden. Det første grepet var å hente kafeen og pizzeriaen i bunnen av bakken hjem. Det andre var å starte restauranten de nå sitter på mellom de luksuriøse hyttene midt i bakken.

Før forrige sesong kjøpte de hytteformidlingen. De har startet skiskole, skiutleie, aktivitetsselskap og de har åpnet sportsbutikk.

— En av tankene med aktivitetsklubben til Hovden Aktiv er at barna skal få egne venner her. Da vil det være lettere for foreldrene å få dem med på hytta i fremtiden, sier Sørli. Og får de det som de vil, så blir det mange flere hytteturister i fremtiden.

- Alt henger sammen

— Planen er etter hvert å bygge cirka 40 hytter i året, sier Sørli. De forsøker å få godkjent en reguleringsplan med cirka 600 boenheter. De første 20 ble lagt ut for salg i vinter. Ti av dem er solgt og de 20 første har byggestart i år.

— Hvis markedet er med oss, så er planen å selge 20 og bygge 40. Halvparten skal bli for utleie, sier Sørli.