LILLESAND: — Elgen ligger i en myr skråstrek vann på Ørsland. Dyret er veldig slitent, og akkurat nå ligger det og forsøker å samle krefter, sier Hovde.

Her pågår redningsaksjonen for å få elgen løs, fra en myr i Høvåg. Foto: Espen Hovde

Brannvesenet rykket ut etter meldingen like over halv tre, og var på stedet klokka tre.

— Da vi kom lå den fast i myra, og en lokal kar med traktor har klart å trekke elgen med stropper, rundt ti meter inn på fast grunn.

— Vi ser an om den klarer å samle krefter til å klare seg. Det vil uansett bli Viltnemndas avgjørelse, sier han.

Tror den vil klare seg

— Elgen satt skikkelig fast i myra, og det var et slit å få den løs. Etter par timers arbeid og med god hjelp av en gravemaskin klarte vi å fådet inn på fast grunn. Dyret var imidlertid så utmattet at det bare falt sammen, og ble liggende for å samle krefter. Det så imidlertid ikke ut til å være skadet, så vi lot det ligge, sier Rune Blix i Viltnemnda i Lillesand.

Han sier at noen sikkert vil stusse over at det legges ned så mye arbeid i å redde en elg, som til høsten igjen kanskje kommer til å bli skutt likevel. Viltnemnda prøver imidlertid å redde dyr når det er mulig å få til.

Sent på kvelden fredag var viltnemnda igjen ute og så til elgen. I en sms skriver Rune Blix til Fædrelandsvennen:

— Den lå fremdeles på samme sted og har fortsatt problem med å få reist seg. Det blir en ny sjekk i morgen tidlig, og får vi den ikke på beina da må vi nok dessverre avlive den.