FARSUND: Tre personer er varetektsfengslet etter drapet. Onsdag ble en 31 år gammel mann fremstilt for tingretten med krav om utvidelse av brev— og besøksforbudet i ytterligere to uker, og to nye uker i isolasjon. Den siktede motsatte seg politiets krav og tingrettens avgjørelse foreligger senere onsdag. Rettsmøtet ble ført for lukkede dører av hensyn til oppklaring av saken.

En 31-åring har åpenbart en perifer rolle i forhold til saken, fordi tingretten allerede ved førstegangsfengslingen begrenset brev- og besøksforbudet til to uker, mens de to andre siktede fikk forbund mot brev og besøk i fire uker.

Ikke nye avhør

— Det er ikke gjennomført noe avhør av min klient utover det som skjedde straks etter pågripelsen, og før selve fengslingsmøtet, opplyser advokat Sigvart Bilstad til Fædrelandsvennen.

Det var i et avhør i slutten av forrige uke at den 32 år gamle mannen fra Farsund erkjente at han hadde drept 57-åringen. Drapsvåpenet er en kniv.

Da tingretten behandlet kravet om fengsling av 32-åringen ble det i fengslingskjennelsen vist til at "siktede har ved sin forklaring plassert seg på åstedet etter at avdøde var død, men ikke før dette. Siktedes forklaring står i motstrid med andre forklaringer i saken. Andre forklaringer i saken knytter siktede til åstedet og avdøde på det tidspunktet drapet antas å ha skjedd, på en slik måte at vilkåret for skjelling grunn til mistanke anses oppfylt", heter det i rettens kjennelse.

Nå har altså 32-åringen erkjent drapet. Den siktes forsvarer, advokat Gunhild Bergen, bekrefter at hun var til stede under avhøret i forrige uke, men avslår å kommentere hva som kom fram under avhøret.

Rollefordelingen uklar

Foreløpig er det uklart hvilken rolle de to andre personene har til selve drapet.

31-åringen, som ble fremstilt for retten onsdag, kan synes å ha en noe mer perifer rolle knyttet opp mot selve drapshandlingen.

En 36 år gammel mann er også siktet, og han er fengslet blant annet fordi retten mener at han knyttes til åstedet og til de andre siktede i saken gjennom sin egen politiforklaring, og at andre forklaringer i saken knytter ham nærmere selve drapshandlingen enn det han selv har gitt uttrykk for i sin første politiforklaring.