KRISTIANSAND: Tingrettsdommer Thom Arne Hellerslia har administratoransvaret i de to første fengslingssakene. I den siste fengslingen var det dommerfullmektig Ingulf Nordahl som var administrator.

Påtalemyndigheten ba om lukkede rettsmøter, og fikk rettens medhold i dette.

En representant for mediene ba om åpen rett, men fikk ikke gjennomslag.

Tingrettsdommer Hellerslia viste i det første fengslingsmøtet til at det kan komme fram opplysninger i retten som kan skade etterforskningen, som er i en innledende fase. Samme begrunnelse ble gitt av retten da spørsmålet om lukkede dører ble reist under de andre fengslingsmøtene.

Retten understreker at det ikke foreligger erkjennelser i saken, og det tilsa også behov for lukkede dører— Dessuten fikk påtalemyndigheten gjennomslag for sitt syn om at det kan virke uheldig for etterforskningen om det kommer ut opplysnigner om saken i mediene fra rettsmøtene. Den første som ble fremstilt for fengsling var den 32 år gamle mannen. Hans interesser under varetektsfengslingen ble ivaretatt av advokat Gunhild Bergan fra advokatfirmaet Elden.

Den 31 år gamle siktede mannen som ble fremstilt i det andre rettsmøtet var tilstede sammen med sin forsvarer Sigvart Bilstad fra Egersund.

37-åringen som ble fremstilt som den siste av de tre i rekken, har advokat Sveinung Søndervik Johnsen som sin forsvarer.

Rettsmøte,t hvor den 31 år gamle siktede ble fremstilt, varte i over en time. Årsaken til dette var at han også ga forklaring i retten. - Han fastholdt i sin rettslige forklaring at han nekter straffskyld, og har ikke noe med saken å gjøre, sier advokat Sigvart Bilstad til Fædrelandsvennen.

Retten har pålagt alle aktørene under fengslingsmøtene referatforbud fra det som er fremkommet i rettsmøtet.