Etter å ha ledet Vipers til en sterk 29-27-seier i europacupen, forteller Kristine Lunde-Borgersen at hun egentlig ikke har tid til å være hovedtrener i Gunnar Pettersens sykemeldingsperiode.

Når hun møter Fædrelandsvennen etter å ha tatt første stikk i kvartfinalen i europacupen mot det tidligere slovensk storlaget, Krim Ljubljana, er det første gang på over ett døgn at hun har tid til å sette seg ordentlig ned.

Les også: -Det hadde vært mulig å vinne litt mer.

Et drøyt døgn tidligere fikk hun spørsmål om å overta treneransvaret til kampen i Gunnar Pettersens sykemeldingsfravær.

— Kolleger bygde meg opp

— Sykemeldingen kom veldig brått på. Jeg visste jo om problemene hans, men likevel kom det veldig brått på. Plutselig var det jeg som måtte holde taktikkmøte uten å ha fått tid til å forberede meg. Det liker jeg veldig dårlig. Hadde vi ikke hatt film av Krim, måtte vi lagt taktikk ut fra det, men det hadde vi jo, men jeg hadde bare ikke sett den. Jeg hadde ikke fått analysert noe, og selv om jeg fikk noe av Gunnar, liker jeg best å ha det fra meg selv. Jeg måtte jobbe mye i dag, før vi tok en ny gjennomgang før kampen, sier Lunde-Borgersen.

Les også: - Vi hadde lyst til å vinne for Gunnar

I tillegg var hun i 50-års feiring til Kjetil Tveit, tidligere assistenttrener i Vipers og nå kollega på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG).

— Det var bare positivt for meg. Mine kolleger på KKG, Inge Tofteland og Ole Christian Hapnes var der også. Alle tre bygde meg opp foran kampen, sier 35-åringen.

- Leit at han er syk

For hun legger ikke skjul på at det var tøft å skulle gå fra assistenttrenerrollen til å være hovedtrener.

— Det er en brå overgang å gå fra assistent til å ha alt ansvar.

Hun vet ikke hva som sykemeldingen til Pettersen skyldes, annet enn det han sa til TV2 fredag, om at han er "bekymret etter å ha hanglet i lengre tid i påvente av resultater fra en rekke prøver".

— Det er leit at han er syk. Utover det er det vanskelig å kommentere, sier den tidligere stjernespilleren.

Jobber 80 prosent på KKG

Kristine Lunde-Borgersen i en uvant rolle som hovedtrener. Foto: Thomas Hegna

Sykemeldingen er på ubestemt tid, men i første omgang var det bare avtalt at Lunde-Borgersen skulle være hovedtrener i den første kampen mot Krim.— Vi skal sette oss ned og snakke i morgen (søndag, red.anm.). Foreløpig har jeg bare hatt fokus på i dag. Men jeg er ansatt i en 80 prosent stilling i KKG, og da å overta som fulltidstrener er veldig utfordrende, sier tobarnsmoren, men legger til med et lurt smil:

— Det ga mersmak, dessverre.

Imponerende snuoperasjon

Etter å ha sett Vipers bli rundspilt de første 19 minuttene, og komme bakpå med hele 6-12, var ikke laget til å kjenne igjen de neste 30 minuttene. Sørlendingene utliknet til 15-15 ved pause, og etter storspill i 20 minutter av andre omgang, var det plutselig vertene som var foran med seks mål – 26-20. Krim avsluttet kampen sterkt, og kom fra det med et 27-29-tap foran returmøtet i Ljubljana til helga.

— Jeg er utrolig stolt av jentene. De jobber som dyr, og har en utrolig innstilling og fokus på det de skulle. Dette var en klar opptur i forhold til de foregående kampene, sier Lunde-Borgersen – og sikter til tre strake serietap for Byåsen, Glassverket og Larvik.

Alene hjemme

— Men er løpet kjørt i forhold til avansement?

— Kamp er kamp. Det er samme type bane vi skal spille på der nede. Men at vi bare leder med to mål, betyr at vi må vinne, svarer Kristiansand-jenta.

Lørdag kveld skulle hun egentlig reist på vinterferie på hytta med familien, men i stedet blir hun alene igjen hjemme i påvente av at Vipers finner en avklaring rundt trenerspørsmålet.

— Det betyr at jeg endelig kan få slappet litt av alene, gliser Lunde-Borgersen.

Lunde-Borgersen førstevalg

Men ifølge Terje Marcussen, daglig leder i Vipers, blir det ikke tatt noen avgjørelse på trenerspørsmålet før mandag.

— Vi skal ha en prat med Kristine i morgen (søndag). Men jeg må ha en prat med Gunnar før vi bestemme noe videre, og nå i helga vil jeg la ha han få fred, derfor skjer det ikke noe mer rundt trenerspørsmålet før på mandag, sier Marcussen.

Han er klokkeklar på at de ønsker Lunde-Borgersen i sykemeldingsperioden.

— Det er det ingen tvil om. Det er helt naturlig at hun holder fortet inntil Gunnar er tilbake. Men vi håper han er tilbake så fort som mulig, understreker Marcussen.