— Vi er i en situasjon hvor vi må prøve å konsolidere stillingen vår. Vi er ute av koma og blir litt bedre dag for dag, men vi har ikke mulighet til å gjøre de store grepene. Vi ønsker å beholde flest mulig, for vi har ikke mulighet til å gjøre de store sprella. Vi må komme oss gjennom denne og neste sesong, så tenker jeg at Larvik-skuta får ordentlig vind i seilene igjen. Vi vil bli mer aggressive på markedet, sier Tor Odvar Moen, Larvik-trener etter laget hans knuste Vipers 32-18.

Larvik fikk store økonomiske problemer sist år, og var truet av konkurs. Klubben ble reddet og ligger an til å bli Norges beste lag i år igjen - til tross for at de måtte starte med minuspoeng grunnet den såre økonomien.

— Tennvæske

Jessy Kramer og Vipers fikk onsdag bank av Larvik. Foto: Herman Folvik

— Ambisjonene til Vipers er tennvæske for mine spillere. Det er greit at Vipers tar opp hansken og vil utfordre. Det er bra for norsk håndball, men det er viktig at de husker å bygge organisasjonen i takt med ambisjonene. Det er der de andre har sviktet tidligere. Da blir det stopp igjen, sier Moen.

— Mange har prøvd seg

Larvik har ikke tapt en seriekamp siden april 2001 (28-22 mot Nordstrand). Klubben har vunnet den norske serien siden 1999/2000-sesongen.

— Vi har en ganske unik rekke med titler siden 2000 til nå, og det har ikke bare vært dårlige lag på veien. Mange har prøvd seg, men Larvik har håndtert det utrolig bra, sier Moen og nevner klubber som Gjerpen, Tertnes, Byåsen, Stabæk og Nordstrand.

— Glassverket i Kristiansand

I tillegg til Sulland ventes det at Glassverket-trioen Kari Brattset, Jeanett Kristiansen og Kari Nørstebø blir med trener Kenneth Gabrielsen til Vipers.

— Det blir spennende å møte «Glassverket» i Kristiansand. Et nytt lag skal sette seg. Kenneth er veldig arbeidsom og skal fylle noen store sko etter Gunnar, men jeg tror han er sikket til å gjøre det også, sier Moen.