Etterforskerne har etter det Aftenbladet får opplyst, sittet på opptaket i syv uker. Før politiet i forrige uke slo til mot fire tidligere kamerater fra Lyngdal, ble opplysningene mannen kom med på opptaket nøye ettergått av drapsetterforskerne. Målet var å se om detaljer den 36 år gamle mannen oppga, ville vært ukjente for andre enn en gjerningsmann.

Politiet i Stavanger ønsker hverken å bekrefte eller avkrefte at de er i besittelse av et lydopptak der en av de siktede beskriver hva som skjedde da Tina Jørgensen ble drept for 15 år siden.

— Vi kommer ikke til å gå inn på enkeltopplysinger på dette stadiet av etterforskningen, sier leder for Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, Ernst Kr. Rossebø.

I avhør

Det er den 36 år gamle mannen fra Lyngdal som ble pågrepet først av de siktede, som kommer med innrømmelsene på lydopptaket, får Aftenbladet opplyst. Mannen ble pågrepet i Lyngdal onsdag morgen i forrige uke. Han har senere også avgitt en forklaring til politiet som knytter alle de fire siktede til det uoppklarte drapet.

Ernst Kr. Rossebø, som er leder for Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, og politiadvokat Herdis Traa vil ikke si om mistanken mot de fire siktede er styrket etter at alle har blitt avhørt. Foto: Fredrik Refvem

Mannen erkjenner likevel ikke straffskyld for drap eller medvirkning til drap, slik alle de fire mennene nå er siktet for.36-åringens forsvarer Odd Rune Torstrup ønsker ikke å kommentere opplysningene om lydopptaket.

Etterforskere fra Rogaland politidistrikt har nå en egen etterforskningsgruppe i Lyngdal for å avhøre vitner og følge opp spor i sørlandskommunen.

Etterforsker i Lyngdal

På spørsmål om hvem de avhører, svarer Rossebø at det kan være «familie, omgangskrets og venner».

På torsdagens pressekonferanse ville hun ikke si om mistanken mot de fire siktede mennene er styrket etter at alle er blitt avhørt. Den siste av de siktede, 36-åringen fra Lyngdal som ble pågrepet torsdag, ble avhørt onsdag formiddag.

— Jeg ønsker ikke å si noe om hva som har kommet frem i avhørene, sier politiadvokat Herdis Traa, som leder pressekonferansen sammen med Rossebø.

Hun legger til at det fortløpende vurderes nye avhør av de siktede.

— Det er for øyeblikket ikke noe som tyder på at andre personer vil bli pågrepet i saken, sier politiadvokaten.

God fremgang

På dagen 15 år etter at Tina Jørgensen ble drept, innledet Ernst Kr. Rossebø pressekonferansen med å si at politiet har forståelse for at informasjonsbehovet i saken er stort.

— Vi har hatt denne saken hengende over oss i 15 år. Vanskeligst har det vært for de pårørende, men alle ønsker å få svar på hva som skjedde. Målet vårt er naturligvis å finne svaret, sier lederen i Felles etterforskningsenhet.Han melder om god fremgang i etterforskningen og at politiet har innhentet mange opplysninger. Samtidig understreker han at det er langt frem før politiet kan konkludere.

— Vi ber om ro i etterforskningen. Politiet kommer til å gå ut med informasjon så fort vi mener at dette er hensiktsmessig, sier Rossebø.

Mener Sølyst er drapsstedet

Under pressekonferansen bekreftet enhetslederen at politiet fremdeles jobber ut fra teorien om at Tina Jørgensen ble drept på Sølyst.

— Vi er fortsatt interesserte i tips. Både tips knyttet til Sølyst, hvor vi mener at drapet skjedde, men også andre tips eller observasjoner som kan være interessante for saken, sier Rossebø.

Politiet opplyser at de jevnt og trutt får inn nye tips i saken.

— Vi ber om at eventuelle tipsere henvender seg direkte til politiet, og ikke til Tina Jørgensens pårørende, sier politiadvokat Traa.