STAVANGER: Nøyaktig klokken tolv torsdag startet politiet en pressekonferanse i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen.

— Det er i dag femten år siden Tina Jørgensen ble drept, innledet Ernst K. Rossebø, politiinspektør ved Rogaland politidistrikt.

— Vi har satt i gang en etterforskning i saken for tredje gang. Etterforskningen har god fremdrift, og vi har et stort mannskap som jobber med saken. Målet er selvfølgelig å oppklare drapet på Tina Jørgensen. Foreløpig har vi ikke konkludert. Det er alt for tidlig, sier Rossebø.

Rossebø holdt pressekonferanse sammen med politiadvokat Herdis Traa.

— Som vi har vært inne på tidligere, trenger vi ro til etterforskningen. Vi vil informere så snart vi finner det hensiktsmessig, men på nåværende tidspunkt er det lite vi kan si.

I Lyngdal nå

Rossebø bekrefter at de har politiressurser på Sørlandet i forbindelse med Tina-saken.

— Vi har en etterforskningsgruppe som er i Lyngdal og avhører vitner.

På spørsmål fra Fædrelandsvennen om hvem de avhører, svarer Rossebø at det kan være «familie, omgrangskrets og venner».

- Hvor mange har dere avhørt så langt?

— Det har jeg ikke oversikt over, sier Rossebø, som sier de har involvert Agder politidistrikt, men at det stort sett er politiet i Rogaland som gjør avhørene.

Ønsker tips

Traa føyer til at alle de fire siktede har blitt avhørt, og sier de fortsatt vurderer videre avhør av de fire. For å drive etterforskningen fremover ber politiet om hjelp fra publikum.

— Vi vil fortsatt ha tips, sier Traa, som legger til at man skal gå til politiet og ikke direkte til familien med tips. Det er etter familiens ønske, understreker politiadvokaten.

Det er femten år siden Tine Jørgensen ble drept. Politiet er nå i gang med tredje etterforskningsrunde i saken. Foto: Jonas Haarr Friestad

Hun vil ikke si noe om mistanken til de fire er styrket eller svekket den siste perioden på grunn av hensyn til etterforskningen, men sier at det foreløpig bare er fire personer i saken nå.

— Det er ikke noe som tyder på at vi vil pågripe andre personer på det nåværende tidspunkt, sier Traa.

Halvsannheter

Hun vil heller ikke si noe det var personen som ble pågrepet først som navnga de tre andre.

— Tipsbunken er ikke enorm, sier Rossebø, men det er stadig personer som tar kontakt med oss, sier Rossebø.

Han er klar på at det har vært stor interesse for saken, men er kritisk til pressen som har presenter flere halvsannheter Tina-saken i media.

På spørsmål om hva politiinspektøren mener med halvsannheter, sier han at det gjelder påstander politiet ikke kan bekrefte eller avkrefte med hensyn til den videre etterforskningen.