En av de siktede lyngdølene skal ha sagt at drapsvåpenet var en stein, det opplyser en kilde til Fædrelandsvennen. Hvem som skal ha stått bak selve drapshandlingen, er foreløpig ukjent.

Også NRK melder at politiet i avhør har fått fram at en stein skal ha vært brukt til å ta livet av Tina Jørgensen. Opplysningen skal stamme fra minst en av de siktede barndomskameratene fra Lyngdal.

Ifølge kanalen har politiet hele tiden ment at Tina ble drept under bybroa i Stavanger og fraktet videre til Bore kirke på Jæren, der hun ble dumpet i en kum. Hun ble funnet ved en tilfeldighet en måned etter at hun ble meldt savnet høsten 2000. ## Hull etter stein

På det angivelige drapsstedet skal politiet for 15 år siden ha funnet hull etter en stein som kan ha vært fjernet. Etterforskerne konkluderte den gang med at en stein var et mulig drapsvåpen

Onsdag formiddag starter avhøret av 36-åringen som ble pågrepet som den tredje personen siktet for drapet på Tina Jørgensen. Han har ifølge sin forsvarer vært for psykisk syk til å kunne avgi forklaring tidligere.

Flere medier skriver onsdag om hans angivelige rolle i saken.

Ifølge VG skal 36-åringen ha slått Tina Jørgensen i bakhodet. For 15 år siden viste obduksjonsrapporten at hun ble drept med en stump gjenstand og hadde knusningssår sju steder i bakhodet.

Verken politiet eller forsvarer Thomas Randby vil kommentere avisens opplysninger. Men mannen nekter straffskyld for drap og medvirkning — i likhet med de andre tre siktede.

Pekt ut av førstemann

Dagbladetskriver at 36-åringen fra Lyngdal er utpekt som drapsmannen. Avisen skriver at det skal være kameraten som første ble pågrepet, som har kommet med opplysningene.

Odd-Rune Torstrup forsvarer førstemann, men vil ikke kommentere dette. Han har tidligere bekreftet politiets opplysninger om at hans klient trakk de andre inn i saken.

Siktede nummer en fikk i 1998 21 dagers ubetinget fengsel for uprovosert vold mot to personer. Siktede nummer tre fikk i 2012 60 dagersubetinget fengsel for å ha slått til et familiemedlem.