KRISTIANSAND: I går åpnet turneringen med et fargesprakende show i Tresse. Nesten 1200 publikummere hadde tatt turen til den nyoppbygde arenaen for å få med seg åpningsdagen.

Se bilder fra åpningsshowet

Tirsdag holdet arrangørene pressekonferanse og etter knallåpningen mandag, kunne de avsløre at de i fremtiden ser for seg Kristiansand som en svært viktig by når det kommer til sandvolley-sporten.

— Jeg ønsker å gjøre Kristiansand til sandvolley-by nummer en! Og da er vi avhengig av at publikum omfavner turneringen og at interessen er der fra deres side, sier turneringsansvarlig Christian Berthelsen.

Vil ha Grand Slam-turnering I tillegg til publikums interesse er det viktig at arrangørene får med seg gode promotører og innsats fra frivillige arbeidere og sponsorer. Blir arrangementet tatt godt imot, ser ikke Berthelsen bort ifra at Kristiansand i fremtiden kan bli arrangører av en såkalt Grand Slam-turnering. Det er den største formen for turnering som arrangeres innen sandvolley (kun fire steder i fire land hvert år) og i Norge er det foreløpig Stavanger som har denne statusen. World Tour-turneringen som arrangeres i Kristiansand denne uke er en såkalt Open-turnering.

— Det er unikt i verdenssammenheng at Norge er arrangører av to så store turneringer. Og det er klart vi ønsker å få til en Grand Slam her i Kristiansand på sikt. Men vi har gitt oss god tid til å etablere oss. Vi må få publikum til å ta sporten til seg. Det vi vet med sikkerhet er at det blir Open-turnering i Kristiansand også neste år, etter OL. Og vi skal gjøre veldig mye galt hvis vi ikke får godkjent å fortsette i årene fremover, sier Berthelsen.

- Vi skal være unike Han har klokketro på Kristiansand som sandvolley-arrangør, og etter knallåpningen mandag er arrangørene optimister. De har fått god hjelp med å ta med seg erfaringene fra Stavanger, men er klare på at de ønsker å etablere noe unikt her i Kristiansand.

— Vi skal ikke kopiere Stavanger, men gjøre noe som passer for denne byen. Målet er å gjøre en turnering som er vel så bra! sier Berthelsen.

Han legger heller ikke skjul på at bysbarn, Nila Håkedal spiller en viktig rolle når det kommer til den lokale interessen for sandvolley-sporten.

— Nila betyr mye for interessen lokalt og er en viktig person som får folk til å stille opp. I tillegg er hun en flott ambassadør for oss. Alltid blid og hyggelig. Så vi setter veldig pris på det, sier han.

Mer infor om World Tour finner du på www.wtkristiansand.com