KRISTIANSAND: — Jeg trodde faktisk ikke at det var noen mulighet for at Kristiansand kunne komme til å få World Tour, sier Nila Håkedal til Fædrelandsvennen.

Hun begrunner det med at Stavanger allerede er en godt etablert World Tour-by, og at det bare er Frankrike som har arrangementet i to byer, Paris og Marseille.

— Brasil har også hatt World Tour i to byer, men jeg hadde aldri trodd at det kom til å skje i Norge, sier Nila.

STAVANGER HJEMME

Og at det skjedde, er noe av det beste som kunne hendt.

— Jeg gleder meg skikkelig til å spille på ordentlig hjemmebane, sier Nila. For med en som reiser så mye rundt i verden, er også Stavanger som en hjemmebane og regne.

  • Stavanger har alltid vært vår favoritt. Da føler vi oss hjemme, sier Nila. Nå håper hun turneringen i Kristiansand blir en like stor suksess som den i Stavanger - og at hun føler seg minst like mye hjemme.

— Jeg håper at det blir en stor folkefest og at publikum er flinke til å stille opp, sier Nila som også tror at været kan være en avgjørende faktor for hvor vellykket arrangementet blir.

VIL HA SOL

— Sol og fint vær er viktig for at det skal komme mange tilskuere. Så jeg håper sola skinner hele uka, så det blir skikkelig stemning sier Nila.

For når verdensserien først har kommet til Sørlandet, er det klart at den må forbli her.

— Hvis arrangementet her i byen blir halvparten så bra som det er i Stavanger, er vi langt på vei, sier hun.

Det var mange som klødde seg i hodet da Nila forrige uke måtte stå over Grand Slam-turneringen i Klagenfurt på grunn av kneproblemer. Nå kan imidlertid 28-åringen forsikre det sørlandske publikum at hun helt sikkert kommer til å spille i Kristiansand.

BELASTNINGSSKADE

— Jeg har fått god behandling, så det går bedre. Og selv om jeg nok kommer til å kjenne litt til skaden, så spiller jeg, sier hun

Nila mener at det harde underlaget i Berlin må ta mye av skylden for belastningsskaden hun har pådratt seg.

— Det hadde regnet mye, så banene i Berlin var knallharde, sier hun

Nå gleder i alle fall Hånes-jenta seg til å komme i gang, og bortsett fra kneet som har plaget henne litt i det siste, har hun ingen ting å utsette på formen. Den er der den skal være.

— Vi har vært inne i en bra flyt i det siste, så det håper jeg fortsetter også i Kristiansand. For det er klart det hadde vært ekstra moro å gjøre det bra på hjemmebane, sier Nila.