Se bildeserie fra åpningen

KRISTIANSAND: Nesten 1200 mennesker var klokken 18.30 mandag kveld på plass på sandvolleyballarenaen i Tresse i Kristiansand for å få med seg åpningsshowet.

— Det var utrolig gøy at det kom så mange. Nå er jeg glad, og lettet, sier prosjektansvarlig for World Tour i Kristiansand, Christian Berthelsen.

Sola strålte over arenaen, og temperaturen hadde for en gangs skyld krøpet over 20 grader. Noen av tilskuerne benyttet anledningen til å få litt farge, og vrengte av seg på overkroppen på tribunen.

— Jeg tror vi kan takke været for at så mange har møtt opp her i dag. Vi får håpe det fortsetter slik resten av uka, sier Berthelsen.

- Grunnlagt på sand

Ordfører Jan Oddvar Skisland fikk æren av å åpne showet og turneringen.

— Det er helt naturlig å holde turnering i sandvolleyball i Kristiansand. Byen vår er jo grunnlagt på sand, sa ordføreren.

Publikum hoiet og lagde lyd med gule klappere da han erklærte World Tour for åpnet.

Lokale artister

Arrangøren hadde valgt lokale artister til å opptre i åpningsshowet. Først på plattingen foran sandvolleyballbanen var sangerne Tini Flaat og Kristian Larsen. De fremførte sin versjon av " You raise me up", som opprinnelig er laget av Rolf Løvland (melodi) og Brendan Graham (tekst).

Stemmene til de unge sangfuglene fylte hele arenaen, og publikum satt som fjetret og tok sangen inn over seg.

Andre artist på scenen var Ine Hansen fra Søgne. Hun sang Tina Turners "Simply the best", og "What a feeling" fra filmen " Flashdance". '

Mens damen som hadde like kraftig stemme som frøken Turner rocket på scenen, reiste noen i publikum seg og veivet med armene. Flere fulgte etter, og så gikk bølgen flere ganger rundt hele arenaen.

Danset og tok salto

Både unge og voksne tilskuere måpte da breakdancegruppen " Warning skills", som trener på Samsen, viste sine kunster.

Et gisp gikk gjennom arenaen da en av guttene i gruppen tok salto, landet på hodet og spant rundt i takt med musikken.

Applausen stod nesten til den blå himmelen da artistene takket for seg.

Oppvisningskamper

Deretter var det på tide for sandvolleyballspillerne å vise seg frem. Det ble spilt en oppvisningskamp for herrer, og en for damer.

Herrene var først i sanden, og det var veteranene Bjørn Maaseide og Iver Horrem som spilte mot nykommerne Øyvind Hordvik og Martin Spinnangr.

Det var en jevn kamp, men det var veteranene som kom først til 10 poeng, som det ble spilt til i oppvisningskampene.

Hjemmeseier til Nila

Jubelen brakte løs da Kristiansansjenta Nila Håkedal kom ut på banen sammen med sin makker Ingrid Tørlen. De spilte kamp mot Eydis Dalen og Sigrid Aasen. Det ble "hjemmeseier" som arrangøren kalte det, og publikum tok igjen bølgen.

Nila Håkedal løp sammen med Ingrid Tørlen rett til treningsbanen etter åpningsshowet var over.

— Det var kjempegøy å spille for hjemmepublikumet i dag, sier en svett Håkedal til fvn.no i en kort treningspause.

— Publikum var skikkelig med, og klappet masse. Både artistene og spillerne har sagt til meg at de fikk helt gåsehud av responsen, sier Berthelsen.