KRISTIANSAND: De to sandvolley-heltinnene møtte pressen sammen med Norges andre beste lag, Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes tirsdag.

Begge lag mener de nå har lagt både skader og nedturer bak seg og føler seg i tipp topp stand både fysisk og psykisk før kvalifiseringskampene onsdag.

Godt kne Håkedal har som kjent slitt med et vondt kne, noe som førte til at hun og makker Tørlen har vært nødt til å avlyse en del kamper denne sesongen. Jentene har også vært plaget med sykdom. Men i VM fikk de igjen vist at de er tilbake i slaget, og skal vi tro dem selv, er formen stadig stigende.

— Formen er bra nå. Sykdom har stoppet oss, men nå er vi bra forberedt både mentalt og fysisk. Vi vet jo hvor gode vi er! He he... og jeg synes vi spilte helt utrolig bra i VM. Nå er vi klare for å ta revansje mot Cuba, som sendte oss ut av det mesterskapet, sier en strålende blid Tørlen.

Også Nila Håkedal har positive ord å komme med når hun får spørsmål om hvordan det står til med kroppen.

— Det går bra nå. Jeg har trent både i går og i dag og alt virker fint, sier hun.

- Vi er blitt mye bedre

Begge lagene tar turneringen i Kristiansand som en anledning til å finpusse formen ytterligere. De har ingen klare målsetninger om å kapre en spesiell plass på resultatlista, men gleder seg til å spille mot lag fra alle kontinenter i Tresse.

— Etter femteplassen i Grand Slam i Stavanger, skjønte vi at vi var blitt mye bedre. Vi har utviklet oss mye den siste tiden og rettet opp i ting vi har slitt med. Her i Kristiansand fortsetter vi å ha fokus på det som er gått bra og vi vet at vi er godt forberedt, sier Kathrine Maaseide, og får støtte av makker Susanne Glesnes.

Proffe arrangører Stjernerekka av kvinnelige sandvolley-damer er også imponert over hvor fint anlegget i Tresse ser ut. De har tidligere opplevd at ting har vært noe kaotisk ved førstegangs-arrangementer, men har ikke opplevd noe negativt i forbindelse med World Tour-turneringen.

— Førsteinntrykket var at dette så veldig mye bedre ut enn jeg hadde forventet. Arrangementet virker allerede etablert, selv om det er første gang, skryter Håkedal, som i morgen stiller på hovedbanen sammen med Ingrid Tørlen for å spille de to første kampene.

Mer info om arrangementet finner du på www.wtkristiansand.com