Vipers har helt siden starten av juli jobbet med å få visum til Yunisleidy Camejo Rodriguez (t.v.) og Marines Rojas Silot (målvakt), som begge spiller på det cubanske landslaget som vant sølv i det forrige panamerikanske mesterskapet.

Lenge var Vipers frustrert over det de oppfattet som treg saksgang fra Utlendingsdirektoratet (UDI), men etter at Fædrelandsvennen har kontaktet både Start og UDI, viser det seg at klubben kunne søkt på en mye mer effektiv måte.

Tar selvkritikk

Når Fædrelandsvennen overbringer Terje Marcussen nyheten, blir den daglige lederen i Vipers frustrert.

— Jeg synes det er merkelig at ikke noen har gitt oss informasjon om at det fantes en enklere vei. Når det er sagt, må jeg som leder på kontoret ta selvkritikk for at vi ikke har visst om det. Men det overrasker meg for det var ikke slik da vi hentet cubanere mens jeg var sportslig leder i Fløy, sier Marcussen.

Vipers søkte om permanent arbeidstillatelse for cubanerne, mens Start søkte om «tidlig arbeidsstart» da de hentet nigerianeren Austine Ikenna fra kenyansk fotball tidligere i sommer.

— Vi jobber fortsatt med permanent arbeidstillatelse for Ikenna. Han har fått innvilget tidlig arbeidstart og derfor fått besøksvisum slik at han har lov til å trene og spille kamper for oss, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.

- Surt

Overfor Fædrelandsvennen bekrefter UDI at Vipers kunne søkt på samme måte.

— Vipers kunne også søkt om tidlig arbeidsstart, og i så fall kunne cubanerne begynt å spille for dem idét søknaden var innlevert, sier Jonas Folmo, områdeleder i oppholdsavdelingen til UDI, og legger til:

— Først dersom søknaden om permanent arbeidstillatelse blir avvist, må vedkommende reise ut av landet igjen.

Vipers bestemte seg allerede fredag i forrige uke for å skrinlegge målet om å hente cubanerne i denne omgang ettersom det ville tatt tid å integrere spillere fra en helt annen kultur.

— Men nå er det surt å tenke på at de kunne vært her, sier Marcussen.