70-åringen skal nemlig ha toppetasjen for seg selv, og er utålmodig.

— I og med at vedtaket i byutviklingsstyret ble som det ble, måtte vi endre på uttrykket og byggets form. Jeg synes vi har fått et fint prosjekt med de nye forutsetningene, uttaler Tom Chr. Bredesen, administrerende direktør i Skeie Eiendom.

Dette var forrige forslag, som ble forkastet. Bygningsvolumet var mer voldsomt, og plassert nærmere Strandpromenaden. Foto: Rambøll/Mad Arkitekter

I september sa byutviklingsstyret nei til deres forslag om 11 leiligheter og 1400 kvadratmeter, og i den anledning var ingeniøren fra Eiken temmelig fortørnet.

— Det blir et lite prosjekt

Politikerne mente Bjarne Skeies nybygg ville bli for stort, massivt og med for lite grønt rundt. Han ble kort og godt bedt om å komme tilbake med noe nytt.

Det har han nå gjort. Forslaget er 30 prosent mindre enn det forrige, og akkurat oversendt kommuneadministrasjonen.

Bjarne Skeie er klar for å flytte. Foto: Kjartan Bjelland

— Det blir et lite prosjekt, rundt 1000 kvadratmeter, med mellom fem og ti leiligheter, opplyser Tom Chr. Bredesen.Nybygget får altså ikke ligge kloss inntil tomtegrensa mot Strandpromenaden, men er trukket fem meter opp i retning Østre Strandgate.

Bygningsformen er endret slik at gårdsrommet blir mer åpent og naboene bak får litt bedre utsikt. Dessuten er fasaden, som består av tegl, endret til en lysere kulør.

- Vi vet ikke hva politikerne beslutter, så jeg har ingen kommentar, sier Bjarne Skeie til Fædrelandsvennen.

Takformen, saltak, har vært et krav fra kommuneadministrasjonen. Foto: Rambøll/Mad Arkitekter

Planlegger innflytting i 2017Skeie-familienseiendomsselskap måtte i 2012 ut med 16 millioner kroner for den 1,3 mål store tomta med et murhus fra 1910. > Vi bor greit der vi bor, men synes jo det er leit å sitte og vente.

Deretter ble det avviklet arkitektkonkurranse, og Mad Arkitekter fra Oslo kom seirende ut. De har fått litt å pusle med.

Riggründeren har tidligere fortalt at han og kona Aud ser fram til å flytte fra 300 kvadratmeter på Høivold brygge til like stor toppetasje sentralt i sentrum, med stor terrasse og praktutsikt over Østre Havn.

— Vi bor greit der vi bor, men synes jo det er leit å sitte og vente. Vi har ikke så mange år igjen, harhan meddelt tidligere.

Skeie-direktør Bredesen bekrefter at de ikke er blitt mindre utålmodige.

- Vi håper å komme i gang i løpet av høsten, da kan bygget stå klart i løpet av 2017, forteller han.

Boligene i de to nederste etasjene skal selges til markedspris.

Nybygget, nest til venstre i bildet, sett fra sjøsiden. Det får utsikt mot Tangen, Langfeldts allmenning, Odderøya og Tresse med Festningen. Foto: Rambøll/Mad Arkitekter

— Strukturen bør beståIfølge plan- og bygningssjefen i kommunen vil saken bli berammet for by- og miljøutvalget (tidligere byutviklingsstyret) i mars. Hun sier det er for tidlig å kommentere planene.

— Vi har mottatt nytt materiale, men har ikke behandlet det ennå, skriver Venke Moe i en sms til Fædrelandsvennen.

BjarneSkeiehar for lengst havnet på kant med flere av sine nye naboer, som helst så at dagens bygningsvolum ble bevart.

Kay Fosberg og naboer har etablert Strandpromenadens Venner. Han liker det nye forslaget bedre, men ikke særlig godt. Foto: Vegard Damsgaard

I den anledning har Kay Fosberg med flere stiftetStrandpromenadensVenner. Nå har de fått oversendt det nye forslaget fra Skeie Eiendom, og kalles inn til nytt informasjonsmøte. — Det er klart at sammenlignet med sist er det atskillig bedre, erkjenner Fosberg, som ikke støtter forslaget av den grunn:

— Bygningsstrukturen i kvartalet burde bestå når vi tenker generasjoner fremover. Det handler om å bebygge grønne arealer vi ikke bør bebygge, sier han.

I forhold til Murbyplanen er høyden på bygget oppjustert halvannen meter ettersom NVE krever at grunnmuren er beredt på fremtidens flom.