— Det er en tøff bransje, derfor må vi hele tida vurdere alternativer. Men det blir uansett drift hos Spring i god tid fremover, ingen medlemmer trenger å frykte umiddelbar nedleggelse, uttaler styreleder Kurt Mosvold til Fædrelandsvennen.

Han har søkt kommunen om bruksendring for den tidligere bussgarasjen sentralt i Vågsbygd, fra treningssenter til matvarebutikk.

Byutviklingsstyret behandler søknaden i neste uke.

Eiendomsinvestor Kurt Mosvold. Foto: Arkivfoto

14 millioner i minus— Vi tror det er interessant for en matvarekjede, fordi beliggenheten er flott. Men inntil videre kjører vi for fullt med Spring, bedyrer huseier Mosvold, som eier 90 prosent av Spring-sentrene i Vågsbygd og på Rona.

Etter oppstarten i 2012 har det vært en eneste lang hardøkt for Spring. Det vil si totalt 14 millioner kroner i negativt resultat, og en omsetning på kun 7,5 millioner.

Vi må bare få folk til å skjønne hvor viktig det er å trene.

Vågsbygd-filialen har i dag 1050 medlemmer, men trenger ytterligere 200 for å gå i balanse. De kapret 300 nye medlemmer i høst, men samtidig forsvant 250 ut.

— Vi har 35 prosent lekkasje. Folk er veldig lite lojale, dessuten kjøres mange vervekampanjer fra konkurrentene. Men jeg har fortsatt troa, vi må bare få folk til å skjønne hvor viktig det er å trene. Fremdeles trener bare 13 prosent av kristiansanderne på treningssenter, mens i Nord-Norge er andelen 20 prosent, påpeker daglig leder Lene Røstad, som eier ti prosent av Spring.

Lene Røstad er daglig leder for Spring Vågsbygd, og må kjempe hardt for å øke medlemsmassen. Foto: Reidar Kollstad

Anbefaler avslagIfølge styreleder Mosvold går de to sentrene samlet sett i balanse, ettersom Spring Rona har oppnådd 1600 medlemmer. Men allerede om et års tid får de en konkurrent rett over gata, når kjeden Bare Trening etablerer seg.

Fædrelandsvennen skrev i fjor at Kristiansand har 19 treningssentre, og det er ikke blitt færre siden. Konkurransen er beintøff, og bransjen regner med at mange må kaste inn håndkleet de neste årene.

Når det er sagt, behøver ikke bruksendring fra treningssenter til dagligvareforretning å være en kurant affære. Plan— og bygningssjefen i Kristiansand anbefaler politikerne å avslå søknaden.

Bakgrunnen for dette er at man ønsker at butikker lokaliseres til bydelssentrene, enten i Vågsbygd eller Voie, som skal være sosiale møteplasser. I tillegg krysser ankomsten til eiendommen sykkelekspressveien, noe også fylkeskommunen advarer sterkt mot.