33-åringen måtte både snakke om sine to mål mot Sandefjord, samt hendelsen med Sandefjords Kevin Larsen, etter søndagens kamp. Foto: NTB SCANPIX

— Det var unødvendig. Det er lett å si i etterkant, men i kampens hete ble det nå sånn, sier Hoff til Fædrelandsvennen etter mandagens restitusjonstrening på Sparebanken Sør Arena mandag.

Nesten fem minutter på overtid i kampen mot Sandefjord søndag ble Hoff skubbet utover sidelinjen av Kevin Larsen. En hard takling, som Sandefjord-spilleren fikk gult kort for.

— Det var en unødvendig tøff takling. Jeg hadde en på meg litt tidligere i kampen også, sier Hoff.

Tv-bildene viste så at Hoff løftet beinet, og plantet knottene midt i skrittet på Larsen.

Her har nettopp Kevin Larsen reagert på Espen Hoffs knotter i skrittregionen, mens kaptein Gudmundur Kristjansson og dommer Martin Lundby kommer opp i situasjonen.

— Med kroppen full av adrenalin etter to scoringer, kom den første reaksjonen der umiddelbart, som jeg selvfølgelig skulle ha vært foruten, sier Hoff.- Hvorfor kom beinet opp?

— Det gikk selvfølgelig veldig fort, og jeg ble provosert av at han gikk såpass hardt inn i en duell, hvor det var en halv meter til asfalten, og han ikke hadde en sjanse til å nå ballen. Det var bare en umiddelbar førstereaksjon, hvor han kom over meg, og jeg var ute med beinet, sier Hoff.

Dommeren har forklart seg

Larsen uttalte etter oppgjøret at Hoff traff ham i skrittet, og at han forventet at Hoff ville bli straffet.

— Han får mene hva han vil, men jeg får bare stå for det jeg gjorde, og det var unødvendig, sier Hoff.

— Ødela hendelsen din opplevelse av kampen?

Her setter Espen Hoff inn 1-1-målet for Start mot Sandefjord. Foto: NTB SCANPIX

— Egentlig ikke, men det var en liten ripe i lakken, det var det, sier Hoff.Det var Martin Lundby som dømte søndagens kamp.

— Det var en tøff takling, som Sandefjord-spillere fikk gult kort for. Ingen i dommerteamet fikk med seg det som skjedde etterpå, sier Lundby til Fædrelandsvennen.

Først over en time etter kampen fikk dommerteamet vite om Hoffs reaksjon.

— Vi har forklart oss til Norges Fotballforbund (NFF), så nå ligger saken på bordet der, sier Lundby.

Selv om dommeren ikke fikk med seg situasjonen, har konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund (NFF) anledning til å bruke videobevis til å forfølge en sak. Da må det i så fall være grunnlag for at hendelsen kan kvalifisere til suspensjon i minst to kamper.

- Hoff beskyttet seg selv

33-åringen måtte både snakke om sine to mål mot Sandefjord, samt hendelsen med Sandefjords Kevin Larsen, etter søndagens kamp. Foto: NTB SCANPIX

Hoff vil ikke spekulere i hva som skjer videre.— Det blir sikkert gjort en vurdering, men hva som kommer ut av det, har jeg egentlig ikke noe formening om, sier Hoff.

Start-trener Mons Ivar Mjelde så heller ikke hva som skjedde mot slutten av søndagens kamp.

— Jeg så det om igjen søndag kveld, sier Mjelde, som er opptatt av å forsvare sin egen spiller.

— Jeg ser at mange kaller det et spark, men for meg så det ut som om Hoff viste knottene opp mot Larsen for å beskytte seg selv. Det så ikke ut for meg som at det var så mye kontakt, sier han.

Mjelde liker uansett ikke at hans spillere kommer i en slik sitasjon.

— Det var dumt å vise knottene, men jeg kan aldri tenke meg at han hadde noen intensjon om å skade spilleren, sier Mjelde.

PS! Fædrelandsvennen fikk ikke tak i dommersjef i NFF, Terje Hauge, eller Espen Auberg, som er juridisk fagansvarlig i Fotballforbundet, mandag.