1. Seieren kan vise seg å bli avgjørende.

Sandefjord og Start er spådd i bunnkamp. Det blir ekstremt viktig for Start å ta trepoengere mot lag som kommer til å ligge rundt dem på tabellen. Seieren var også viktig for entusiasmen rundt laget. Nå kan det unge og nye laget senke skuldrene før kampen mot Mjøndalen neste helg.

2. Start varierer for mye.

Så langt i sesongen svinger laget for mye i prestasjonene. Totalprestasjonen søndag var — etter min mening - et hakk ned fra serieåpningen mot Lillestrøm. Start var gode de første 15 og de siste 10 mot Sandefjord. 25 minutter med god fotball holder ikke. Hadde de møtt et bedre lag hadde de tapt. Trenerteamet og spillerne bør inn mot neste kamp prøve å finne ut av hva som kjennetegner dem i de gode periodene, og øve på å gjenskape det.

3. Alex De John må temmes.

Mot Sandefjord var amerikaneren slurvete med ball og for het på grøten. Er viktig i duellspillet og god èn mot èn defensivt, men ofte ute av posisjon. Må gjøre ting enklere med ball. Heldigvis for Start ser stoppermakker Michael Christensen ut som De Johns rake motsetning, med ro og god pasningsfot som sterke sider. Dansken har fått en fin start på sitt norgesopphold.

4. Vi må ikke forvente for mye av Kristoffer Ajer og ungguttene .

16-åringen Ajer slet med å leve opp til forventningene i sin første hjemmekamp for året. Han trenger fortsatt tid før han dominerer. Det var flere som pep på Mjelde da 16-åringen ble byttet ut. Det var det ingen grunn til. Også Jon Hodnemyr (19) trenger tid til å venne seg til tempoet og presset eliteseriespill fører med seg. Det viktigste nå er at de får tillit, trygghet og sjansen til å få prøve seg igjen.

5. Andreas Hollingen (20) er god.

Flere som så midtbanespilleren i HamKam i fjor har sagt til meg at der har Start fått et stort talent. Så langt har de rett. Han var avgjørende da Start snudde kampen. Kvikk i hodet, god fot og spiller på få berøringer. Dessuten turte han å ta tak og involvere seg i kampen da han kom inn. Det er også en god egenskap. Bør være startkandidat mot Mjøndalen.

6. Veteranene er avgjørende.

I fjor var både vi og publikum kritiske til de etablerte spillerne, de som i utgangspunktet skal dra lasset. Både Espen Hoff og Espen Børufsen ser piggere ut i år, og begge har scoret viktige mål for Start i de to første serieomgangene. Det er viktig at de to kantspillerne, sammen med Matthias Vilhjalmsson, Michael Christensen, Rolf Daniel Vikstøl, Håkon Opdal og Gudmundur Kristjansson går foran som gode eksempler.

7. Publikumstallet var som forventet.

5234 var rundt 100 lavere enn da Haugesund kom på besøk i første serierunde i fjor. Sandefjord er i utgangspunktet ingen attraktiv motstander. Samtidig vitner publikumstallet om at Start skal slite med å nå målet om 6000 i gjennomsnitt. Et godt resultat mot Mjøndalen lørdag vil forhåpentligvis tenne sørlandspublikummet til neste hjemmekamp - fredagskampen mot Vålerenga 24 april.