— Espen Hoff har hatt sin beste oppkjøring siden jeg kom ned hit. Derfor orker han å løpe mye, og derfor er han på rett plass til rett tid når kampen avgjøres, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Med sine to mål sørget Espen Hoff (33) for at Start vant 2-1 over Sandefjord i årets første seriekamp på Sparebanken Sør Arena.

— Det er to ganske like mål. Det første er borti en Sandefjord-spiller, og det bør være mulig for keeper å ta den. Den andre er bare en strak vrist i lengste hjørnet. En fantastisk scoring, sier Mjelde.

- Ingen smerter

Hoff sikret Start seieren med sine to mål. Foto: NTB SCANPIX

Hoff, som har slitt med akillesene sine de to foregående sesongene, stoppet på seks mål i fjor. — Husker du sist gang du scoret to mål?

— Nei, det er en stund siden, sier Hoff.

Forrige gang han ble tomålsscorer var i 2012-sesongen. Da scoret han Starts to første i 3-1-seieren hjemme mot Mjøndalen.

Året etter begynte problemene å melde seg for 33-åringen. I fjor var det så ille at han hadde store smerter etter hver eneste trening og kamp.

- Hvordan kjennes kroppen ut i år kontra i fjor?

— Den er mye bedre og sterkere enn den var i fjor. Jeg orker mer, og jeg har ingen smerter. I fjor hadde jeg smerter konstant gjennom hele sesongen, og det var tungt å hele tiden føle at man ikke var 100 prosent. Nå er jeg i hvert fall 100 prosent fysisk, sier Hoff, som var godt fornøyd med innledningen på søndagens kamp.

Fantastisk åpning

— Vi åpnet helt forrykende, og sjokkerte Sandefjord. Men vi klarte ikke å få scoringen. Etter hvert kom Sandefjord med i kampen, og fikk satt sitt spill, sier han.

Sandefjord kan takke sin keeper Lars Herlofsen for at Start ikke ledet med et par mål i starten av kampen. 20-åringen spilte sin første kamp i eliteserien for Lars Bohinens lag.

— Det kom en ukjent keeper inn, og vi hadde lyst å teste ham med en gang. Jeg må si at han leverte en strålende kamp. Han holdt Sandefjord inne i kampen de første 15 minuttene med et par klasseredninger, sier Hoff.

Mons Ivar Mjelde er enig.

— Han var fantastisk god, synes jeg, sier Start-treneren.

- Hva tar du med deg fra denne kampen?

— Starten og avslutningen. Vi må fortsette å øve, bli bedre, og ikke svinge så mye, sier Mjelde.

God Opdal-redning

Mot Lillestrøm i første serierunde leverte Start en god omgang. Søndag var det første kvarteret, og de siste ti minuttene bra, sett bort at seieren fort kunne ha røket fire minutter på overtid. Da dro Håkon Opdal fram en redning fra øverste hylle etter en heading fra Pål Alexander Kirkevold.

— Seieren satt langt inne. Vi gjorde en fantastisk start, og kunne ha ledet minst 2-0 etter 15 minutters spill. Jeg er veldig fornøyd med mye da. Vi hadde et høyt press og var aggressive, sier Mjelde.

— Så stoppet vi opp, ble passive og ble mer baktunge. Det må vi ta lærdom av. Det er lange perioder vi ikke er gode, både med og uten ball, sier Mjelde.