Meteorologene melder ustabilt vær med vekslende temperaturer hele denne uka. Metereologene regner med at det temperaturen i lufta vil holde seg rundt 20 grader i Agder frem til fredag. I forrige uke ble den målt opp mot 30 grader flere steder i regionen.

Les også:

Tempen i vannet derimot har steget de siste dagene. Tirsdag morgen ved regionens badesteder ligger mellom 18-20 grader. I forrige uke lå temperaturene på 15-19.

— Havet holder på varmen i større grad enn det bakken gjør. Det skal derfor mye mer til enn en periode med gråvær for å senke badetemperaturene, sier Inger-Lise Aasen Askautrud, vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt.

Varmest på Fevik og i Lyngørfjorden

Varmest i sjøen er det på Fevik og utenfor Tvedestrand. Ved både Bagatell camping og på Agder Marina, Lyngørfjorden ble det målt 20 grader i morgentimene mandag.

Badetemperaturene mandag:

Kristiansand Feriesenter, Dvergsnestangen: 19,5

Åros Feriesenter, Søgne: 19

Sjøsanden Feriesenter: 18

Isefjærleiren Naturistsenter, Lillesand: 19

Farsund Resort, Bjørnevåg: 19

Morvigsanden camping, Grimstad: 18

Bagatell camping, Fevik: 20

Agder Marina, Lyngørfjorden utenfor Tvedestrand: 20

Sørlandet Feriesenter, Risør: 18

Miljørettet helsevern tar vannprøver for å holde øye med badevannskvaliteten gjennom sesongen. Her kan du sjekke kvaliteten på badevannet på de 14 mest brukte badeplassene i Kristiansand.

Hjelp oss å måle temperaturen!

Vi vil gjerne høre hvor varmt det er i sjøen der du bor. Send oss en e-post til tips@fvn.no. Husk å ta opplysninger om hvor og når du har målt temperaturen.

Slik tar du tempen:

Hold termometeret 20 centimeter under overflaten i åpent vann.

La termometeret ligge i vannet i fem minutter.

Det må være minst en meters dybde der målingen foregår.