Gråværetpreget Agder-fylkene i helga som var. I løpet av fredag til søndag regnet det totalt 4 mm på Kjevik. Ved målestasjonen i Byglandsfjord ble det registrert 2,9 mm med nedbør.

Denne uka fram til fredag blir det en god miks av gråvær, sol, vind og regn på Sørlandet. I dag mandag vil det bli verst. Kraftige regnbyger på 10-30 mm med fare for torden er på vei til indre og vestlige strøk i Agder-fylkene.

Vil bli bedre

— Mandag ser ikke veldig bra ut for indre og vestlige områder. Da kan det bli mye regn med fare for kraftig torden. På kysten derimot ser det bedre ut. Det kan komme en og annen byge her og der, men de fleste vil oppleve været som ganske greit, sier Inger-Lise Aasen Askautrud, vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt.

Ifølge meteorologen vil uværet mest sannsynlig dabbe av i løpet av mandag kveld. Mot kysten vil det bli muligheter for gløtt av sol, særlig på kysten. Tirsdagen blir grå, særlig på formiddagen. Nært kysten kan det blir en del vind.

Stigende temperaturer

— Det vil bli økende sørvestlig vind, så de som er nært kysten vil oppleve en frisk bris. Mot kvelden vil det også denne dagen klarne opp, og det kan bli ganske bra vær, med mulighet for sol, særlig i kystlige strøk. Jo lenger øst man kommer, jo bedre blir det, melder meteorologen.

Vinden vil fortsette å herje, også på onsdagen.

— Det blir både vestlig og sørvestlig bris. Muligens en liten kuling på kysten. Bortsett fra det vil været holde seg ganske fint, med stigende temperaturer. Været vil stabilisere seg mer i løpet av onsdagen, sier Aasen Askautrud.

Solrik og varm helg

Torsdag blir været mer usikkert igjen. Det kan passere noe nedbør enkelte steder. Bortsett fra det kan det bli mye sol. Særlig fra fredag. Da lover meteorologen stigende temperaturer, opp mot 25 grader med sol.

Les også:

Finværet skal fortsette resten av helga.

Mulighet for tropenatt

Det kan bli sjanse for tropenatt natt til søndag og mandag, på kysten.

— Om det fine sommerværet vil holde seg også i neste uke er fortidlig å si, sier meteorologen.

Sommeren fortsetter å prege Nord-Norge. Ellers vil hele Sør-Norge, fra Sør-Trøndelag og nedover oppleve skiftende gråvær denne uka.