Sjekk den ruggen av en laks!

Ronny Hansen fra Lier trodde ikke sine egne øyne da han endelig dro rekordlaksen på 14,5 kilo i land ved Mandalselva.

Publisert:

Laksen som ble fanget i Mandalselva veide 14,5 kilo. – Dette har jeg aldri opplevd før, sier hobbyfisker Ronny Hansen fra Lier. Foto: Privat

  • Christina Stenbek Østtveit
Denne artikkelen er over tre år gammel

— Det var en skikkelig kamp. Jeg skjønte at det var en laks på over 10 kilo da den beit på, sier Ronny Hansen til Fædrelandsvennen.

Det var Lindesnes avis som omtalte saken først.

Hansen, som til vanlig bor i Lier, var på fisketur med en kamerat til Mandalselva. Det var søndag at den store laksen beit på kroken.

- Brukte over 40 minutter

— Den dro sena ut omtrent 150 meter nedover elva. Etter hvert forsøkte jeg å sveive den inn sakte, men sikkert, sier Hansen og fortsetter:

Ronny Hansen fra Lier fikk denne laksen på kroken under fisketuren i Mandalselva. Foto: Privat

— To ganger til dro den seg ut igjen. Jeg holdt på slik i rundt 40 minutter, da ett eller annet skjedde. På 10 minutter kjente jeg plutselig ikke fisken.Hansen forsøkte etter hvert å bevege seg medstrøms ned elva.

— Jeg var redd for at sena hadde satt seg fast, og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Da la jeg fra meg stanga og strammet senen, men jeg kjente fremdeles ingenting.

Etter kort tid begynte laksen plutselig å bevege seg igjen. Hansen forteller at han fikk ros for kameraten for tålmodigheten.

— Man legger jo ikke fra seg stanga når man har fått en så stor fisk, men omsider fikk vi dratt den på land. Det er utrolig gøy, sier hobbyfiskeren, som brukte en drøy time på å få dratt inn storfangsten.

Les også: Utvider laksesesongen

Rekord i Mandalselva

Totalt veide laksen 14,5 kilo, og den ble målt til å være et sted mellom 105 og 110 centimeter. Mageomkretsen var 54 centimeter.

— Ved en tidligere tur har jeg fått en laks på 6,5 kilo, men jeg har aldri opplevd dette. Om noen hadde fortalt en lignende historie, er vi ikke sikre på om vi hadde trodd på det, ler Hansen.

— Laksen skal røykes, så det blir mye godt pålegg framover.

Ifølge Lindesnes avis er denne fangsten rekord for Mandalselva.

— Det var sjokktilstand her på laksesenteret da han kom inn med laksen. Vi måtte rydde god plass i fryseren for å få plass, sier Lene Lauvdal ved Marnar Laksesenter til avisen.

- Største fangsten i sommer

— Det har ikke vært noen større de siste ti årene. Det er veldig gøy, og det at det er hannlaks er veldig tøft.

Stein Grønberg, innehaver av Grønberg Sport og erfaren konkurransefisker, sier til Fædrelandsvennen at fangsten er uvanlig.

— Alt over 10 kilo er uvanlig for vår landsdel. Dette er nok den største fisken som har blitt fanget på Sørlandet i sommer.

For et par år siden ble det dratt i land en laks på 17,5 kilo i Lyngdal.

— Og i fjor var det en som fikk en på 20 kilo i Otra. Den ble satt ut igjen, ettersom den fint kunne leve videre. Det går lang tid mellom hver gang vi opplever dette på Sørlandet, sier Grønberg.

Publisert:

Les også

  1. Turistattraksjon langt inne i fjellet

  2. Utvider laksesesongen på Sørlandet

  3. Fikk uvanlig, svartelistet fisk i Otra

  4. - Største Otra-laksen på 50 år

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Mandal