— Gutta her i klubben har hatt hastverk med å kvitte seg med folk i det siste. De er vi nødt til å erstatte, sier Sandstø med et smil under pressekonferansen på Jerv-huset.

— Jeg har et ganske godt bilde over spillerstallen etter flere samtaler med Andreas Jenssen (assistenttrener). Det bilde skal bli enda bedre hvor vi ser hvor vi skal forsterke oss, sier han.

To av de beste spillerne fra sist sesong, Ohi Omoijuanfo og Henrik Robstad er borte. De skal erstattes.

— Ja, noen kommer og går. Det er en del av toppfotballen. Vi har budsjettert med en del forsterkninger, og vi begynner jobben med spillerlogistikk nå. Vi skal få på plass to-tre solide spillere, sier Cosmo Collett, sportslig leder i Jerv.

Trente Start

Jerv har satt seg som mål å være blant de 20 beste lagene i Norge. I fjor havnet Jerv på femteplass i 1. divisjon, som tilsier en 21. plass totalt i Norge.

— Da har vi litt å strekke oss etter. Målet nå er å stabilisere oss på det nivået, og ta det enda litt videre. Klarer vi å stabilisere oss rundt der over tid, så er vi plutselig helt der oppe, sier Sandstø som rykket opp med Start i 2008.

Den tidligere Start-treneren ønsker at Jerv skal bli enda bedre defensivt. Foto: HERMAN FOLVIK

Etter sesongslutt skilte Start og Sandstø lag på grunn av uenighet om klubbens målsetning. 49-åringen føler ikke at han har noe å revansjere når han nå tiltrer som trener for rivalen i aust.

— Nei, jeg var jo ikke så lenge i Start at jeg fikk de dypeste følelsene for klubben. Skal du få det må du være i en klubb mer en fem minutter, fleiper bergenseren.

Collet understreker at Jerv ikke bruker energi på Start i sin planlegging.

— Vi tenker ikke noe på dem selv om de har hentet noen av våre ressurser. Vi ønsker å bli best mulig her, sier Collett.

Vil bli bedre offensivt

Sandstø, som kommer fra en spillerutvikler-jobb i Odd, er imponert over Jervs reise de siste årene. Men han ser større potensial etter å studert Jerv i fem kamper.

Arne Sandstø trente Start, men klubbene skilte lag i 2009. Nå skal han trene rivalene i aust. Foto: ARKIVFOTO

— Defensivt er det veldig solid, og spillerne gir alt av seg selv. Ut i fra evalueringene som Steinar, Andreas og spillergruppen har gjort og det jeg har sett, ønsker vi å bli enda bedre offensivt. Jeg skal gi spillerne en tydelig plan som de kommer til å bli veldig fornøyd med. Jeg ønsker at alle elleve vet hva som skal skje samtidig, mener treneren som vant cupfinalen i 2000 med Odd.

Flere kandidater

Sandstø ble kontaktet av Jerv like over nyttår, noe som senere førte til et overbevisende intervju. Jerv jobbet også med to-tre kandidater til.

— Vi er storfornøyd. Det er en kapasitet som har de kvalitetene vi har vært på utkikk etter og skisserte tidlig at vi ville ha inn. Det er veldig spennende, sier Collett.

De første ukene på nyåret har Jenssen ledet Jervs treninger. Han er nå glad for at Jerv har på plass en ny hovedtrener 23 dager etter at Steinar Pedersen dro til Start.

— Det blir veldig bra. Jeg har hatt mye å gjøre den siste tiden, og nå gleder jeg meg til å lære fra Arnes erfaringer. Jeg ser positivt på dette, sier Jenssen.