Cosmo Collett og Start kom til slutt fram til enighet om Steinar Pedersen. Cosmo Collett og Start kom til slutt fram til enighet om Steinar Pedersen. Foto: Herman Folvik

- Vi er fornøyd med beløpet vi har kommet fram til

Sportslig leder Cosmo Collett nekter å oppgi hva som fikk Jerv til å snu og dermed likevel frigi Steinar Pedersen.

— Det er ikke noe annet som har skjedd enn at det har blitt enighet mellom klubbene, sier Cosmo Collett.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at Jerv krevde mellom 1,5 og to millioner for både Pedersen og assistenttrener Andreas Jensen, et beløp Start ikke var i nærheten av å ville innfri. Senere har Andreas Jensen blitt tatt ut av forhandlingene, og da skal kravet ha vært på rundt én million. Hva summen endte på, vil ikke klubbene kommentere.

— Det har jeg ingen kommentar til, sier Collett.

- Gode diskusjoner

Jerv har i løpet av prosessen sendt ut flere pressemeldinger der de har presisert at det har vært uaktuelt å frigi Steinar Pedersen. Likevel har altså prosessen fortsatt.

— Hvorfor har dere vært så tilsynelatende steile når Pedersen har vært så tydelig på at han heller ville trene Start?

— Hvordan folk utenfor har oppfattet dette, kan jeg ikke si noe om. Men det er naturlig at vi har hatt en rett til å forhandle når Steinar har en verdi for oss. Om det har vært harde forhandlinger, får andre mene, men vi har hatt gode diskusjoner klubbene mellom, og klart å enes til slutt.

— Men dere har vel ikke sluppet ham billig når han hadde tre år igjen av kontrakten?

— Jeg kommenterer ikke summer, men er fornøyd med beløpet vi har kommet fram til.

- Dette er en del av hverdagen

— Har det vært viktig for dere å sette foten ned når Pedersen hadde en treårskontrakt?

— Folk må huske på at både trenere og spillere signerer kontrakter, og de er tydelige. Men samtidig i toppfotballen blir det noen ganger interesse rundt trenere og spillere midt i en kontraktsperiode. Det er en del av hverdagen. Da er det bare en forhandlingsdiskusjon som avgjør om det bikker ene eller andre veien. Det er ikke noe annet enn det. Men selvsagt har saken fått ekstra fokus i og med det har stått mellom Start og Jerv. Og pressen har skrevet side opp og side ned om ting som har vært og ikke har vært faktabasert. Men vi har funnet en løsning, sier Collett.

— Pedersen har ikke hatt en klausul eller muntlig avtale om at han kunne gå til Start?

— Nei, svarer Collett.