— Dette gjør at vi må avskrive ytterligere 13-14 millioner kroner, men likevel kommer kommunen bedre ut enn før. For ett av lånene vi hadde til Start stadion var rente-. og avdragsfritt (10 millioner. Nå får vi renter og avdrag for hele gjelden, sier økonomidirektør Terje Fjellvang i Kristiansand kommune.

Teknisk

Det er et salg i hermetegn. Egentlig er det snakk om en teknisk overføring av fotballstadion fra bykassa til det kommunalt eide aksjeselskapet Sørlandshallen Eiendom AS, som så skal betale renter og avdrag til bykassa.

— Det er to vesentlige grunner til dette: Vi ønsker å vise at drift av toppidrettsanlegg ikke er en kjerneoppgave for kommunen og bykassa. Det andre handler om mulig videresalg av arenaen, sier Terje Fjellvang.

Til salgs

— Videresalg?

— Det er kanskje ikke all verdens aktuelt ennå, men i fremtiden kan man ikke utelukke at investorer ønsker å overta. Når Sparebanken Sør Arena legges i aksjeselskap, kan en fremtidig kjøper slippe dokumentavgift, sier Fjellvang.

Sørlandshallen Eiendom AS får avdragsfrihet i de år hvor Start spiller i Adecco-ligaen.

— Vi gjør det sånn fordi Start da kan få redusert leieutgiftene sine med 25 prosent i nedrykks-år. Dermed har vi tatt høyde for det, og nedrykk velter ikke arenaen eller Start, sier Fjellvang.