Kommunalutvalget i Kristiansand bestemte tirsdag at kommunenskal sikre seg det konkursrammede selskapet Start Stadion som eier store delerav Start Stadion. Det vil koste kommunen 18 millioner.

Alternativet er å la det gå på tvangssalg. Da vil kommunentape et lån på 46 millioner de har til Start Stadion.

Men både i KrF, Ap og Frp er flere kritiske til at kommunenskal bruke 18 millioner på Sør Arena mens andre anlegg i kommunen må vente. Ikommunalutvalget stemte Frp nei til kjøp.

Negative

Nei fra deler av Frp kan også bli resultatet når bystyretskal ta den endelige beslutningen.

— Vår gruppe er negativ nå. Derfor stemte jeg mot. Men vivil behandle dette på nytt i vår gruppe etter dette møtet, sier gruppeleder TorUtsogn (Frp) til Fædrelandsvennen.

I Frps gruppe er blant andre Stian Storbukås skeptisk tilflere millioner til Sør Arena.

— Dette dreier seg om å begrense kommunens pengebruk. Jegmener vi må slutte å sponse voksenidrett, sier Storbukås som legger til at hanennå ikke har bestemt seg for hva han stemmer i bystyret.

Kreditor

Når rådmann Tor Sommerseth og flertallet i kommunalutvalgetstøtter kjøp, er det for å hindre at kommunen taper 46 millioner de har i låntil Start Stadion.

— Mitt fokus har hele tiden vært å sikre kommunens interessesom kreditor, sa Sommerseth i kommunalutvalget.

Kjøpet går ut på at kommunen overtar et lån som SparebankenSør har i Start Stadion. Så kjøper Sparebanken Sør tilbake næringsarealer for18 millioner og navnerettigheter for 10 millioner.

Til sammen blir kommunens utgifter 18 millioner. Pengeneblir tatt fra kommunens kapitalfond. Det mangler ikke på andre anlegg i byensom gjerne skulle hatt pengene.

— Både i Tveit og Randesund er det overfylt. Det å forklarehvorfor vi da skal bruke enda mer på Sør Arena, er en pedagogisk oppgave, saHøyres gruppeleder Hans Otto Lund.

Deres gruppe kommer til å stemme samlet for å overtaanlegget.

Usikkert

Selv om det er skepsis i flere av partiene, går det motflertall når bystyret skal ta den endelige beslutningen.

Men til tross for flertall i bystyret, kan det likevel blitvangssalg.

For det første må kommunen få til en avtale med MagneKristiansens selskaper som også er kreditor. Dette har de ennå ikke fått til.

For det andre må kommunen få til en leieavtale med Start.Denne avtalen er ikke ferdig forhandlet, men ifølge økonomidirektør TerjeFjellvang ser det ut til at de kan sikre seg inntekter nok til å få tilbake de18 millionene de nå legger ut.

— Men får vi ikke en avtale med klubben, kan det tenkes atdet blir tvangssalg, sa Fjellvang.

Skepsis

Det er ikke bare i Frp at politikerne er kritiske til åbruke 18 millioner på Sør Arena.

Også i KrF og Ap har saken blitt heftig diskutert.

— Vi er nok ikke splittet, men det har vært skepsis til åbruke så mye penger, sier Jan Oddvar Skisland (Ap) til Fædrelandsvennen.

Det samme er tilfellet i KrF.

— Jeg har vært skeptisk til å bruke så mye penger. Men sidenvi risikerer å tape 46 millioner, tror jeg at jeg faller ned på at kommunenkjøper, sier Grete Kvelland Skaara (KrF).