— Altså, etter en sommer med spilling, så tenker vi kanskje litt på at det blir deilig ikke å spille igjen på en stund. Men så går det litt tid, og vi begynner å glede oss til neste sommer igjen. Det blir absolutt ikke kjedelig, slår Tom Hugo Hermansen fast.

Sammen med bandet RadioJam har Hermansen spilt coverlåter for festglade Kristiansandere siden «Sommer på Torvet» startet opp i 2008, med unntak av 2012. Arrangementet har utviklet seg mye siden da, mener han.

— Da vi var med på å starte dette, var det en mye mindre scene, mindre folk. Vi kunne kanskje regne med at to til tre hundre mennesker møtte opp. I dag kan det komme tre-fire tusen. Jeg er glad for å ha vært med på den utviklingen, sier Hermansen.

Folk glemmer hverdagen

At det har vært en rivende utvikling, tyder oppmøtet denne torsdagen på. Allerede to timer før RadioJam går på scenen, er over halvparten av bordene opptatt, og når konserten endelig går i gang, er det et hundretalls mennesker som må nøye seg med ståplass.

Men det legger ingen demper på stemningen. Folk danser, synger med, prater, og drikker øl.

Det er denne stemningen, som er så magisk, som trekker folk til Torvet, skal vi tro Hermansen.

— Det er så fantastisk bra at vi får til noe slikt her i Kristiansand, som er et sted som er kjent for å være litt kjedelig og kanskje tregt når det gjelder slike arrangementer. Her samler vi folk og skaper god stemning. Vi gir folk en sjanse til å kose seg, og glemme hverdagen litt. Jeg elsker å spille i Kristiansand om sommeren, og for disse menneskene. Det er verdens beste sommerjobb, smiler Hermansen.

Bandet RadioJam spiller på "Sommer på Torvet" for åttende sommer på rad. Bandet består av vokalistene Tom Hugo Hermansen og Stein Roger Sordal, trommisen Tommy Jacksonville og bassisten Bjarne Severinsen. Foto: Tonia Kvernmo

Deilig å spille hjemme

Han er opprinnelig fra Kristiansand, men bor for tiden i Oslo. Om ikke så lenge skal han flytte til Berlin, for å komme nærmere musikkmiljøet.

— Jeg er fra Kristiansand, men siden jeg ikke bor her lenger, er det så sjelden jeg får muligheten til å komme tilbake. For meg er det en deilig følelse å få komme hit og spille for folket her hjemme, sier han.

Den aller beste opplevelsen hadde han på Torvet for et par år tilbake.

— Det viktigste for oss er jo å skape god stemning. Og jeg husker en gang vi hadde spilt to sett, så det var litt utpå kvelden. Da hadde stemningen steget såpass at jeg sto på en av høytalerne her, med henda i været, mens alle sang med. Da følte jeg meg som en rockestjerne i egen by, stemningen var fantastisk, minnes han.

Gjengen bestående av Andrè SImonsen, Lisa Ask Knutsen, Anette Tjessem, Ingeborg Haga, Lone Birkeland Johansen og Cecilie Vestbø koste seg på "Sommer på Torvet". Foto: Tonia Kvernmo

Fantastisk stemningDet er tydelig at det er stemningen som trekker folk mot festen på Torvet hver torsdag. Helt bakerst finner vi en vennegjeng som med nød og neppe har klart å kapre et bord før det ble helt fullt. Vennene Andrè Simonsen, Lisa Ask Knutsen, Anette Tjessem, Ingeborg Haga, Lone Birkeland Johansen og Cecilie Vestbø kan det å kose seg på fest.

— Stemningen er så fantastisk bra her, sier Simonsen.

Cecilie Vestbø skryter av været, og er godt fornøyd med at sola valgte å slå ekstra godt til denne torsdagskvelden.

— Det er helt fantastisk. Jeg flyttet hit for bare et år siden, og været var mye av grunnen til det, sier hun.

Folk begynte å fylle Torvet allerede et par timer før bandet tok plass på scenen når "Sommer på Torvet" gikk av stabelen for andre gang i år. Foto: Tonia Kvernmo

Mens bandet tar seg en pause fra spillingen, oppsummerer vennegjengen opplevelsen hittil.

— Jeg er helt imponert over det de har fått til her, hele opplegget egentlig, sier Anette Tjessem, og smiler. Simonsen er enig.

— Det er imponerende hvordan lokalbefolkningen her støtter opp om arrangementet, og hvor mange det er som kommer gang på gang, oppsummerer han, før han oppmuntrer jentene rundt bordet til en skål.