— Det er litt av kosen med hele opplegget, å kunne komme tidligere og ta seg en øl før musikken starter, mener Sondre Larsen.

Han har tatt seg turen til «Sommer på Torvet» for første gang i år, sammen med kompisen Håkon Jortveit. De sitter ganske nær scenen, og er klar for live musikk, allsang og god stemning.

Populære torsdagskvelder

— Det at det er så utrolig mye folk her allerede to timer før musikken er i gang, sier jo litt om hvor populært arrangementet er, sier Jortveit.

Kompisene har kommet et par timer tidligere for å kunne holde av et bord for resten av gjengen som kommer litt senere på kvelden. Det må man

Noen timer før konserten var i gang, var det få bord ledige på torget. Foto: Tonia Kvernmo

nemlig på fine sommerkvelder som denne, da temperaturen to timer før bandet går på scenen er godt over 25 plussgrader, og det ikke er en eneste sky å se på himmelen. Torvet fyller seg opp i rekordfart, og allerede en time før musikken er i gang med RadioJam på scenen, er det få bord som står ledige.

— Det er veldig god stemning her på torsdagene, og du ser folk i alle aldre. Her er det like sannsynlig å møte på din far som på din kompis, mener Jortveit.

Larsen nikker seg enig.

— Det aller beste er allsangen når musikken kommer på og stemningen bygger seg opp. Og det at man kan møte på kjentfolk, sier han.

God stemning på konsert

Et stykke lenger vekk fra scenen sitter tre damer med hver sin øl og skryter av været. De er alle på «Sommer på Torvet» for første gang, og er spente på hva de vil få se.

— Vi har fått beskjed om å komme hit av både venner og familie. «Dette må dere absolutt få med dere», sa de. Så da var det et must å komme hit, jeg er spent, sier Bente Skeimo Blakstad.

Hun har kommet på besøk til tanten sin, Ellinor Leikvangen, sammen med venninnen Karin Tingstveit.

— Jeg synes at byen er veldig koselig. Og været kunne jo ikke vært bedre, sier Ellinor Leikvangen, og titter opp mot sola.

Koselig og gratis

«Sommer på Torvet» har blitt en populær tradisjon blant Kristiansands befolkning. Når sola i tillegg titter frem, lokkes flere tusen til Torvet, for å få med seg live musikk, sang og dans.

Gjengen på fire, bestående av Glenn Greibesland, Anne Louise Fredriksen, Charlotte Amalie Stokka og Mario Enriques Zapata koste seg på torvet allerede flere timer før bandet radiojam entret scenen. Foto: Tonia Kvernmo

— Det aller beste, synes jeg, er at det er et stort område, mye mennesker, live musikk, og ikke minst at det er gratis, sier Glenn Greibesland.Han er på Torvet sammen med kjæresten Anne Lovise Fredriksen, og vennene Charlotte Amalie Stokka og Mario Enriques Zapata.

— Det er bare koselig å komme hit et par timer før for å få bord, mener Stokka.

— Da får vi nyte kvelden enda lenger, og får kose oss ekstra masse i sola før musikken starter, smiler hun, mens vennene nikker og er enige.