Over 500 containere må flyttes fra Kristiansand Havn før seilskutefesten Tall Ships Races kan starte. Foto: Martine Haugland

— Vi gleder oss vanvittig til at hele byen skal få oppleve havna vår fra innsiden med flotte seilskip, sier assisterende havnedirektør Thomas Granfeldt.

Lørdag går startskuddet for seilskutefesten Tall Ships Races. Da skal Kristiansand Havn åpnes for publikum, og fylles av over 82 små og store seilskuter fra over 20 land.

— Vi har omtrent 1300 containere i havna til en hver tid. Det er noen færre nå, men vi skal flytte omtrent 500 av dem før fredag, sier Christian Berthelsen, daglig leder i Team Works.

Utfordringer

Eventselskapet har blant annet ansvaret for opprigg og klargjøring av havna i forkant av seilskutearrangementet.

Riggingen startet for fullt i helga, og vil pågå hver dag fram til fredag.

Med seg på laget har de omtrent 200 frivillige.

De frivillige arbeiderne Adrian Smith (t.v) og Odd Arntzen rigger i stand en scene. Foto: Martine Haugland

— Det er litt av et puslespill, men det begynner allerede å ta form. Vi er foran skjema, opplyser Berthelsen.

Stenger vei

Trafikkferdselen under arrangementet vil være noe begrenset. Ifølge Berthelsen vil veien ut mot Siloen være enveiskjørt og reguleres med lys. Havnegata blir stengt og det vil ikke være mulig å kjøre bil på havneområdet. Det blir ikke egne parkeringsløsninger.

— Vi oppfordrer folk til å bruke kollektivtilbud og sykkel under arrangementet. Det vil bli satt ut sykkelstativ bak Vestre kiosk, sier Berthelsen.

- Det morsomste vi vet

— Det er masse som skal gjøres og det dukker opp nye ting hele tiden. Dette er det morsomste vi vet. Tenk for en glede det er at en havn kan åpne seg opp for innbyggerne i Kristiansand. Hadde det ikke vært for havna så hadde det ikke gått, det er alt for tuklete å flytte båtene til Vennesla, legger Thomas Granfeldt til.

Ifølge han vil havna fortsatt være åpen for båter i løpet av de fire dagene arrangementet skal pågå. Fergene vil også gå som normalt.

— Det krever litt mer planlegging, vi har begrenset med kaiplass, men vi skal rydde plass så godt vi kan, sier Granfeldt.