Kristiansand Frp og Agder Fremskrittspartiets Ungdom har lagt fram forslag for nominasjonskomiteen. Ifølge en pressemelding går det klart fram hvem lokalpartiene ønsker å ha inn på Stortinget i 2017. De foreslår Gisle Meininger Saudland, Theodor Brandon Helland og Unni Nilsen Husøy.

— Saudland var vår førstekandidat ved fylkestingsvalget i fjor og viste evne til å mobilisere velgere. Han har gjort en viktig jobb over mange år lokalt i Flekkefjord og for Vest- Agder, sier Steinar Bergstøl Andersen, leder i Kristiansand Frp, i pressemeldingen.

Etter at Åse Michaelsen tidligere i år gjorde det klart at hun ikke ønsket å stille til gjenvalg, er Gisle Meininger Saudland ifølge Andersen det åpenbare valget for hvem som skal ta over Michaelsens plass.

— Når Åse Michalsen ikke stilte til gjenvalg, var det to kandidater igjen som ville være sterke førstekandidater, Alf Erik Andersen og Gisle Meininger Saudland. Når den populære og dyktige Mandalsordføreren valgte å ikke stille, var det en enkel sak å peke på Saudland som vår kandidat, sier Andersen til Fædrelandsvennen.

Gisle Meininger Saudland fra Flekkefjord er ønsket som toppkandidat av Kristiansand Frp. Foto: Reidar Kollstad

Én fra KristiansandPå tredjeplass foreslår Kristiansand Frp Unni Nilsen Husøy fra Audnedal. Ifølge Andersen vil den eneste kandidaten fra Kristiansand være Theodor Barndon Helland.

— Theodor Barndon Helland er en av våre dyktigste og markerte politikere. Han har hevdet seg lokalt og nasjonalt. Jeg kan bekrefte at Barndon Helland blir Kristiansand FrPs eneste kandidat, sier Andersen.

Håper alder ikke er alt

Barndon Helland er også foreslått som førstekandidat av Agder Fpu. Formann Andreas R. K. Jacobsen håper nominasjonskomiteen vil se bort i fra kandidatens alder, men heller se på andre faktorer.

— Jeg håper nominasjonskomiteen vil klare å se lengre enn kun alder. Da Peter Gitmark ble stortingsrepresentant for Vest-Agder Høyre i 2001 var han like gammel som vår kandidat. Når partiet nå skal samles om en ny stortingsrepresentant håper vi at evner og kunnskap veier tyngst, sier Jacobsen i pressemeldingen.