KRISTIANSAND: — Vi trenger en person som har levert til å toppe stortingsvalgslisten, og det har både Gisle Meininger Saudland og Alf Erik Andersen gjort. Begge har vist at de har appell til velgerne i sine regioner. Skal Fremskrittspartiet klare å få inn to representanter på Stortinget er vi helt avhengige av deres kvaliteter.

Det sier leder Steinar Bergstøl Andersen i Kristiansand Frp. Han nevnes selv som en kandidat til å bekle en av de øverste plassene på stortingsvalglisten, men sier han uansett ikke vil stå i veien for Gisle Meininger Saudland og Alf Erik Andersen.

Gisle Meninger Saudland fra Flekkefjord er av flere ønsket som toppkandidat. Foto: Reidar Kollstad

Gisle Meininger er 29 år og er butikksjef i Flekkefjord og leder av hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø i fylket. Før han gikk inn i fylkespolitikken har Gisle Meninger Saudland også to perioder i bystyret i Flekkefjord.— Jeg regner meg selv som en kandidat, og har også fått noen forespørsler om å stille. Det er ellers naturlig at flere har ambisjoner om å representere partiet og landsdelen på Stortinget, sier han.

Alf Erik Andersen fra Mandal er av flere ønsket som toppkandidat. Foto: Jarle R. Martinsen

Populær Frp-ordførerMandalsordfører Alf Erik Andersen har ikke bestemt seg om han ønsker ser en plass øverst på stortingsvalglista.

— Det er en smigrende tanke å komme på Stortinget, men jeg føler også vi har en god driv i kommunepolitikken i Mandal. Jeg har vært en del på Stortinget og snakket med partifeller, og ser at en der må være tålmodig for å oppnå resultater. Kanskje kan jeg oppnå mer som Frp-ordfører, sier Alf Erik Andersen.

Kvinnelig utfordrer

Anju Choudhary Manneråk legger ikke skjul på at hun gjerne vil overta plassen til Åse Michaelsen. 34-åringen kom fra India til Norge for åtte år siden, og har vært politiske aktiv siden 2010. 34-åringen er i dag organisatorisk nestleder i Vest-Agder Frp, leder av lokallaget i Marnardal, sitter i kommunestyret, formannskap og fylkestinget. Hun arbeider i Statens vegvesen, og har etablert og driver en organisasjon som hjelper indiske kvinner som er blitt mishandlet.

Anju C. Manneråk fra Marnardal ønsker å overta plassen til Åse Michaelsen. Foto: PRIVAT

— Jeg føler jeg er klar for oppgaven, og mener jeg vil være en god kandidat, sier hun.

Storbukås uaktuell

Gruppeleder Stian Storbukås i Kristiansand kommer ikke til å melde seg inn i kampen om en topplassering på partiets stortingsvalgsliste i Vest-Agder. Han sier til Fædrelandsvennen at han framover vil ha fullt fokus på lokalpolitikken.

Åse Michaelsen vil ha en sentral rolle når partiet skal nominere personer til stortingsvalgslisten.

— Det vil ikke bli vanskelig å finne gode kandidater, men jeg er opptatt av at de som blir valgt på de øverste plassene vet hva som kreves og hva de går til, sier hun.

Nominasjonskomiteen konstituerer seg i mai. Deretter vil det bli intervjurunder med de enkelte kandidatene.