Åse Michaelsen (Frp), Vest-Agder: Sier nei. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

I Vest-Agder er tre av nykommerne innstilt på en ny periode. Både Ingunn Foss (H), Norunn T.Benestad (H) og Hans Fredrik Grøvan (KrF) tar gjerne fire nye år. Heller ikke Odd Omland (Ap) har gått lei, og veteran Kari Henriksen (Ap) sier ikke nei hvis hun blir spurt. Bare Åse Michaelsen (Frp) har gjort det klart at hun gir seg etter 12 år på Løvebakken.

Ingunn Foss (H), Vest-Agder: Har sagt ja. Foto: Tone Sandberg

— Nominasjonskomiteen har spurt om jeg ønsker å fortsette, og jeg har svart ja, sier Ingunn Foss fra Lyngdal til Fædrelandsvennen.- Et fireårsperspektiv kan være litt lite i forhold til et så kjempestort system. Først når man har kommet inn i ulike saksfelt og lært seg hvordan ting fungerer, kan man virkelig få utrettet noe, mener hun.

Norunn T. Benestad (H), Vest-Agder: Har sagt ja. Foto: Heida Gudmundsdottir

Også partikollega Norunn T. Benestad fra Kristiansand stiller gjerne igjen:— Mange saker må jobbes med over lang tid, og det er fortsatt mye som skal på plass de store sørlandssakene, sier hun.

— Så jeg svarte ja i helgen, men er ydmyk med tanke på nominasjonsprosessen, sier hun.

- Spennende og viktig

KrFs Hans Fredrik Grøvan er svært motivert for en ny økt:

Hans Fr. Grøvan (KrF), Vest-Agder: Vil si ja. Foto: Tone Sandberg

— Jeg har i denne perioden fått mange spennende og viktige oppgaver, og KrF har fått betydelig gjennomslag i saker som er viktige for landsdelen. Det har motivert meg til videre arbeid, og jeg stiller opp hvis partiet ønsker, sier han.

Kari Henriksen (Ap), Vest-Agder: Sier ikke nei. Foto: Tone Sandberg

Vest-Agder Ap velger nominasjonskomité på fylkesårsmøtet til helgen, og Kari Henriksen fra Kristiansand vil ikke si nei hvis de ber henne ta en tredje periode på Stortinget:— Jeg trives godt, og synes det har vært en givende periode å jobbe i opposisjon fordi vi har fått gjennomslag i mange viktige sørlandssaker, men partiets prosesser skal tas først, sier hun.

Odd Omland (Ap), Vest-Agder: Sier neppe nei. Foto: Tore André Baardsen

Det samme sier Odd Omland (Ap) fra Kvinesdal som er inne i sin første periode:— Jeg vil gi mitt endelige svar til nominasjonskomiteen. Men jeg synes vi blir hørt i mange saker som har truffet Sørlandet godt, og det gjør arbeidet veldig interessant, sier han.

På hjemmebane

I Aust-Agder er Svein Harberg (H) klar:

Svein Harberg (H), Aust-Agder: Vil si ja. Foto: Reidar Kollstad

— Vi har hatt nominasjonsmøte i heimen, og der ble det ja, sier han. Det samme svaret vil han gi til komiteen i Aust-Agder Høyre.KrFs Kjell ingolf Ropstad har derimot ikke hatt nominasjonsmøte på hjemmebane. Han har lovet å rådføre seg med sin kone før han tar en avgjørelse.

Ropstad ble valgt til første vararepresentant som 20-åring i 2005, og har møtt fast på Tinget siden 2009.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Aust-Agder: Spør kona først. Foto: Tone Sandberg

— Jeg har det veldig kjekt, og trives godt i en meningsfylt jobb, men min kone betaler prisen for at jeg tilbringer mange helger og kvelder med politikk, sier han.Nominasjonskomiteen har gitt ham svarfrist i september.

Ingebjørg A. Godskesen (Frp), Aust-Agder: Vil si ja. Foto: Sondre Steen Holvik

Frps Ingebjørg A. Godskesen er klar for en tredje periode:— Jeg vil veldig gjerne fortsette, og kommer til å svare ja hvis nominasjonskomiteen spør meg, sier Godskesen.

— Etter fire år i opposisjon, har årene i posisjon gitt mersmak, sier hun.

Freddy de Ruiter (Ap), Aust-Agder: Vil ikke svare. Foto: Tormod Flem Vegge

Bare Aps Freddy de Ruiter ønsker ikke å røpe hvilket svar han vil gi til komiteen i Aust-Agder Ap.Partienes nominasjonskomiteer må ha sine innstillinger klare i høst, deretter er det nominasjonsmøtene, som i hovedsak holdes like før og like etter nyttår, som vedtar hvem som skal toppe listene ved valget i september 2017.