Det meddelte hun årsmøtet i Vest-Agder Frp på Rosfjord Hotell i Lyngdal lørdag. Årsmøtet kvitterte med å gi henne ledervervet i nominasjonskomiteen foran Stortingsvalget i 2019. > Jeg er 55 år blitt. Skal jeg gjøre noe annet i livet, var det nå jeg måtte ta dette valget.

Ny karriere

— Om to år har jeg sittet 12 år på Stortinget. Da er det nok. Jeg er 55 år blitt. Skal jeg gjøre noe annet i livet, var det nå jeg måtte ta dette valget, sier Michaelsen til Fædrelandsvennen.

Arild Birkenes slutter også - fortalte om da han reddet Carl I. Hagen og Frp.

Hun ønsker en ny periode i yrkeslivet, basert på alle erfaringer og kunnskaper hun har opparbeidet seg via politikken.

— Jeg sier fra to år før jeg slutter, rett og slett fordi jeg har bestemt meg. Dessuten får Vest-Agder Frp god mulighet til å finne en erstatter etter meg, sier hun.

Gir seg på topp

— Men å gi seg nå som Frp er i regjering og du er på toppen av din makt som leder av samferdselsfraksjonen til Frp på Stortinget?

— Det er på topp man skal gi seg. Nå skal jeg bruke de to siste årene på å sikre fremdriften på de sakene vi har kjempet fram. Vi skal ha oppstart på bygging av E 39, få gjennomført Sørlandslab, se fengselet bygget og så videre, sier hun.

Lei av å pendle

Hun har permisjon fra jobben som flyplassansatt i SAS med base Gardermoen. Hun vet ikke om hun skal tilbake dit. Hun tror ikke det.

— Vi får se. Jeg har pendlet nok. Etter 10 år kjenner jeg at jeg ikke har lyst til å pendle mer. Inkludert bonusbarn har jeg seks barn, fire av dem på Sørlandet. Mannen bor i Mandal. Etter hvert kjenner man på at man er for mye borte, sier Michaelsen.

Etter at hun kom på Stortinget, har hun ikke blitt utfordret som stortingskandidat. Hun er Vest-Agder Frps soleklare frontfigur. Hun vil ikke si noe om hvem hun mener bør overta.

— Men jeg skal lede arbeidet med å finne en ny kandidat. Det er mange dyktige å ta av. Men de må vite hva de går til og ønske det inderlig, sier hun.