De to stortingsrepresentantene fra henholdsvis Vest-Agder og Aust-Agder som begge er inne i sin tredje periode, ønsker ikke å stille til valg for fire nye år.

Og etter at Kjell Ingolf Ropstad (KrF) nå har bestemt seg for å fortsette, vil hele åtte av dagens ti representanter stille til gjenvalg, dersom partienes nominasjonskomiteer— og møter velsigner avgjørelsen.

Har sagt ja

I Vest-Agder har Høyre-representantene Ingunn Foss og Norunn Tveiten Benestad allerede meldt fra til nominasjonskomiteen at de ønsker en ny periode. KrFs Hans Fredrik Grøvan og Aps Kari Henriksen vil gjøre det samme når partiets nominasjonskomiteer spør dem, og Odd Omland (Ap) har signalisert at han neppe sier nei.

I Aust-Agder er både Høyres Svein Harberg og Frps Ingunn Godskesen positive til fire nye år.

Ap-topper aktuelle

Spekulasjonene om hvem som skal overta plassene til Freddy de Ruiter og Åse Michaelsen er for lengst i gang. I Aust-Agder har profilerte Ap-politikere som fylkesordfører Tellef Inge Mørland og Bykle-ordfører begge meldt at de er aktuelle som listetopper.

I Vest-Agder ønsker Marnardal-politiker Anju Choudhary Manneråk, som også sitter i fylkestinget, å kapre en topplassering på Frp-listen. Men også Mandals ordfører Alf Erik Andersen vurderer å kaste seg inn i konkurransen.

De reelle nominasjonsprosessene starter for alvor til høsten, og det er foreløpig ikke klart om noen tar kampen opp mot de sittende kandidatene. Frp-politiker Åshild Bruun-Gundersen fra Arendal gjorde seg sterkt bemerket på partiets landsmøte da hun etter benkeforslag ble valgt inn som 1. vararepresentant i landsstyret, men vil avvente nominasjonsprosessen i partiet før hun tar stilling til et eventuelt kandidatur.