BERLIN: Ida Marcussen opplevde den første dagen av friidretts-VM som ille, men dagens første øvelse gjorde ikke opplevelsen bedre. Snarere tvert imot. Lengde har normalt vært hennes beste øvelse, men denne gang blir hun stående uten resultat etter tre døde hopp.

Og i går opplevde Kristiansand-jenta en av sine tyngste dager på idrettsbanen. Ingenting stemte på den første dagen av sjukampen og Våg-jenta lå helt nede på 25. plass av de 27 som ennå er igjen. Totalt hadde hun da 3243 poeng — som er 195 poeng bak hennes egen norgesrekord.

— Når jeg ikke finner flyten så blir det en syv kamp - bokstavelig talt. Det er kjipt og synd. Formen er god, men jeg får det bare ikke ut, sukket Ida Marcussen overfor fvn.no i går.

Gårsdagens tørre fakta for Marcussen:

100 meter hekk: 27. plass med 14,51. Pers: 14,07. Høyde: 27. plass med 1,65 meter. Pers: 1,71

Kule: 20. plass med 12,71 meter. Pers: 13,96. 200 meter: 22. plass med 25,59. Pers: 24,57. — Har alt bare vært sorgen i dag?

— Jeg hadde min livs beste oppvarming foran hekken og kulekonkurransen. Det er jeg fornøyd med.

Den tyske hjemmefavoritten Lilli Schwarzkopf trakk seg fra konkurransen før 200 meteren. Marcussen innrømmer at det kunne være fristende å gjøre det samme.

— Jeg skal ærlig innrømme at jeg har hatt lyst av og til. Når du gjør ditt beste og det bare butter, så er det tøft. Men det er ikke noe gøy å måtte se konkurransen på tv som jeg selv skulle deltatt i. Det kan være dagen blir like tøff i morgen, men uansett er stemningen her på stadion så vanvittig at det ikke er sikkert jeg får oppleve noe lignende igjen. På den måten er dette en utrolig opplevelse, sier 21-åringen, og smiler tappert.

— Er det en øvelse du er mer fornøyd med enn andre?

— Hadde jeg enda vært på vei til noe, og det bare var en liten miss på for eksempel hekken som ødela, så hadde det vært en ting. Men jeg er totalt uten flyt og spenning, sier Marcussen.

Hun har ennå et lite håp om en opptur i morgen.

Første sjanse er i lengdekonkurransen som starter klokken 11.35.