BERLIN: Lukas Udelhoven varsler en kamplysten Ida Marcussen foran VM. Men om det går galt frykter han enda mer støy for den videre

I morgen og søndag skal Våg-jenta i aksjon i Berlin.

– Denne sjukampen blir utrolig viktig. Den blir ikke helt avgjørende, men alt blir så mye lettere med støtte. Hvis ikke Ida får full klaff denne gangen må vi vurdere å gå en sjukamp til slik at vi overbeviser. Vi er helt avhengige av å føle støtte fra dem rundt oss. Hvis ikke blir presset for stort – og umenneskelig, sier trener Lukas Udelhoven – og nevner Norges Fri-idrettsforbund (NFIF) og sponsorene som de viktigste støttespillerne.

Ønsker dialog.

Bakgrunnen for uttalelsen er kritikken som har haglet rundt duoen etter de skuffende resultatene så langt denne sesongen. Marcussen holdt blant annet på å bukke under for presset foran høydekonkurransen i NM, der hun visste at hun måtte dokumentere form for å i det hele tatt komme til VM. Og Ronny Nilsen, sportssjef i NFIF, har varslet en evaluering av resultatene når sesongen er ferdig. Fædrelandsvennen vet i tillegg at flere i friidrettsmiljøet er kritiske til Udelhovens rolle som trener – og mener at han i det minste burde hente inn kompetanse utenfra i langt større grad enn han gjør.

Men Marcussen og Udelhoven står knallhardt på planen, som skal ende med OL-gull i London i 2012. – Hvordan har kritikken påvirket Ida?

– Det ser vi først etter at VM er ferdig. Men kritikken har i alle fall ikke påvirket treningen negativt, snarere tvert imot, sier Udelhoven.

– Ida på sitt beste.

– Er dere revansjesugne?

– Ja. Vi har opplevd dette før og det gir litt ekstra krefter. Men det kan bli for mye, som i NM da det ikke var til noen hjelp. Men en revansjesugen utøver kan være farlig…, understreker Udelhoven. Det er nemlig slik han har opplevd Marcussen på trening i det siste, der alt har gått etter planen.

– Ida er på sitt beste og gleder seg til sjukampen. Målet er norsk rekord og det tror jeg absolutt er mulig, sier Udelhoven og sikter til persen hennes på 6226 poeng fra forrige VM.